PAN MIREK

(VS: 31510)

ZNEVÝHODNĚNÍ: TĚLESNÉ POSTIŽENÍ

STAV SBÍRKY: UKONČENÁ (NELZE PŘISPÍVAT)

DOBA TRVÁNÍ SBÍRKY: od 29.02.2020 do 31.12.2022

ÚČEL SBÍRKY:

- příspěvek na pořízení repasovaného elektrického skútru, pořizovací cena 42 790,- Kč

- pomoc s úhradou nákladů na zlepšení zdravotního stavu, nákladů na kompenzaci zdravotního omezení a zkvalitnění života. Podle aktuální situace a potřeb pana Mirka.

BYDLIŠTĚ ŽADATELE: LITOMĚŘICE

ŽÁDOST O PODPORU:

AKTUALITA K POKRAČOVÁNÍ SBÍRKY:

17.08.2020
Panu Mirkovi se podařilo pořídit si do domácnosti starší repasovaný rehabilitační přístroj MOTOmed Viva1. Všem dárcům, kteří mu na přístroj přispěli přes naši sbírku, velmi děkuje za podporu!

Pan Mirek se rozhodl, že se i nadále obrátí na veřejnost s žádosti o finanční podporu. V této naši sbírce pro něj si přeje pokračovat. Ze svého invalidního důchodu Bohužel nepokryje veškeré své potřeby, nákladnou kompenzaci svého zdravotního omezení.

Bylo zapotřebí také vymyslet způsob usnadňující venkovní pohyb a přepravu pana Mirka. To dobře vyřešil repasovaný elektrický skútr, který si žadatel o pomoc rozhodl pořídit na splátky. Z finančních darů pro pana Mirka budeme nyní přispívat právě na tyto měsíční splátky. Prostředky přepošleme na účet žadatele, který nám doloží úhradu splátek.

Pan Mirek nám ke svému novému dopravnímu prostředku napsal:

invalidní skútr Trophy Booster je skvělý pomocník pro lidi, kteří špatně chodí. Vyvine rychlost 18km/h a ujede bez problémů 20-30km na jedno nabití. Je vhodný jako nákupní košík při cestách za nákupy (má košík vpředu i vzadu, dříve jsem mohl nakoupit jen to, co jsem unesl v batohu). Skútr je spolehlivý a stabilní v zatáčkách, navzdory tomu, že je to tříkolka. Na tento repasovaný stroj jsem dostal roční záruku.

Po doplacení skútru budeme panu Mirkovi pomáhat s úhradou dalších nákladů a životních potřeb, jejichž dostatečné finanční zabezpečení je u zdravotně znevýhodněných občanů Bohužel nákladnější než u zdravých lidí. Pomůžeme s konkrétním problémem podle aktuálních potřeb, o kterých pak budeme informovat podrobněji.

Děkujeme vám!

29.02.2020

S žádosti o podporu se na nás obrátil sympatický pan Mirek (53 let) z Litoměřic, kterému dal život v posledních dvanácti letech skutečně zabrat. Ve 42 letech prodělal těžkou mozkovou příhodu, která zanechala vážné pohybové postižení s ochrnutím končetin levé poloviny těla. Nyní chodí za pomoci francouzské hole.

Pan Mirek měl v rámci lázeňské péče možnost rehabilitovat na rehabilitačním přístroji MOTOmed Viva. Tohle cvičení mu velmi prospívalo. Moc si proto přeje mít takový přístroj k dispozici ve své domácnosti. Spokojí se se starším přístrojem, který se dá u spolehlivých dodavatelů zdravotních potřeb pořídit za cca 25 000,- Kč, přístroj Reck Viva1 na procvičování nohou i rukou s poskytnutou zárukou. Výdej takové částky je však nad možností pana Mirka, proto se s žádosti o pomoc s pořízením takového přístroje obrací na veřejnost.

V současné době pana Mirka potrápily ještě další závažné zdravotní problémy. Byla mu odebrána pravá nefunkční ledvina a krátce na to musel na operaci s prostatou. Užívá pravidelně až devět druhu léků, nyní celkem 12 léků denně. Se svolením pana Mirka uvádíme výpis hlavních diagnóz ze zprávy urologického oddělení litoměřické nemocnice, kde byl hospitalizován koncem ledna tohoto roku.:

Pan Mirek je bojovník, kterého jen tak něco neporazí. Před mozkovou příhodou byl zvyklý žít aktivním životem a v rámci možností se v tomto snaží pokračovat, o čemž svědčí jeho zájem o intenzivní rehabilitaci. Svůj současný zdravotní stav bere s nadhledem životního optimisty a razí heslo: „s humorem jde všechno snadněji!“

PODPOŘME PROSÍM SPOLEČNĚ PANA MIRKA!

Pan Mirek nám ke své situaci napsal:

Pan Mirek se cvičení nebojí

Zdraví Miroslav z Litoměřic. Jsem další z nejspíš dlouhé řady žadatelů o příspěvek na pořízení rehabilitačního přístroje Motomed viva 1. Jsem 12 let po těžké mozkové mrtvici, kterou jsem si úspěšně vypodnikal 5. 7. 2008 a jen zázrakem ji přežil. Takže invalidní důchodce na plný úvazek. Mám na věčnou památku chromé prsty levé ruky, levé nohy a chromý levý kotník. Rok mě po té mrtvici vozila manželka na invalidním vozíku, pak jsem se však vzepřel osudu, vstal a začal chodit s pomocí jedné fr. hole. Jenže pak se mi asi jako bonus k tomu postižení přidala motorická epilepsie, cukrovka v prosinci loňského roku  jsem přišel o pravou ledvinu a koncem tohoto ledna prodělal ještě operaci prostaty. Propouštěcí zprávy z ústecké i litoměřické nemocnice naleznete v příloze. Jsem šťastně ženat, s manželkou jsme se hledali, až jsme se našli, letos jsme spolu již 32 let a jak to tak už vypadá, budeme spolu nejméně až do smrti. Máme spolu dvě dospělé dcery a malou smečku čtyř krásných psích holčiček. Ještě bych mohl uvést, že jsem vyučený elektrikář s 15ti letou praxí, který se dal po sametové revoluci na podnikání a stavěl rozvody pro kabelové televize. Následně mi zavonělo dřevo a začal jsem vyrábět nábytek. Mám jako elektrikář na svědomí přes 50 kuch. linek a jiného nábytku nepočítaně. Jenže hodně práce, málo spánku, život měl jsem na kahánku. Ve 42 letech toho mělo už tělo dost a já se poprvé v životě proletěl vrtulníkem a hned tím žlutým. Tým neurochirurgů v ústecké masarykově nemocnici odvedl skvělou práci, sice jsem byl ještě měsíc po operaci v komatu, pak mi ale zmáčkli restart, já provedl aktualizace software a dělám co mohu, abych dobře předstíral, že žiju. S pozdravem a velkým díkem za podporu zombie Mirek.

DALŠÍ INFORMACE O PANU MIRKOVI:

Web pana Mirka

Článek – rozhovor s panem Mirkem v teplickém deníku:

Po sedmi letech Miroslav zase pohnul prstem

VELMI DĚKUJEME ZA PODPORU PANA MIRKA!

KONKRÉTNĚ PRO PANA MIRKA BYLO DOSUD VYBRÁNO
K DATU: 19.06.2022
Příspěvky veřejnosti (bezhotovostní příjem: VS: 31510 nebo zpráva) 1 711 Kč
Ostatní přidělené prostředky ( z projektu 3 NEBE NA ZEMI) 89 Kč
CELKEM VYBRÁNO 1 800 Kč

Z TOHO JIŽ VYPLACENO 1 800 Kč
ZŮSTATEK NA DALŠÍ POTŘEBY  (vybráno - vyplaceno = )  0 Kč

SPLNĚNÉ CÍLE:

POŘÍZENÍ REPASOVANÉHO REHABILITAČNÍHO PŘÍSTROJE MOTOmed RECK VIVA1 DO OSOBNÍHO VLASTNICTVÍ.

POSKYTNUTÉ DARY
DATUM ČÁSTKA ÚČEL DÁRCE
31.07.2020 200,- Příspěvek na pořízení repasovaného rehabilitačního přístroje MOTOmed Viva1. Viz sbírka pro pana Mirka. Moc děkujeme za podporu! Příspevky veřejnosti VS: 31510  200,-
11.07.2020 1 600,- příspěvek na pořízení repasovaného rehabilitačního přístroje MOTOmed Viva1. Viz sbírka pro pana Mirka. Všem velký dík za podporu! Příspevky veřejnosti VS: 31510 1 511,-Kč, prostředky z projektu Nebe na zemi 89,- Kč
Celkem 1 800,-

Fotogalerie: Pan Mirek

Tato fotogalerie je prázdná.

PANA MIRKA PODPORUJÍ NEBO PODPOŘILI:

FIRMY, OBCHODNÍ SPOLEČNOSTI A JINÉ SUBJEKTY:

JEDNOTLIVÍ DÁRCI:

Pokud i Vy naším prostřednictvím podporujete pana Mirka a chcete se k tomuto veřejně přihlásit, sdělte nám to prosím! Rádi přidáme Vaše logo nebo jméno sem na tuto stránku a na další naše stránky vyhrazené k poděkování našim podporovatelům a partnerům.

Děkujeme, že jste pozitivním příkladem ostatním!

DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE S NÁMI! :)