FINANČNÍ PODPORA

Nejjednodušší a zároveň jednou z nejefektivnějších možností podpory je finanční podpora. Svým finančním darem nebo případně zakoupeným zbožím od našich terénních spolupracovníků vyjadřujete sounáležitost s našim spolkem, sympatie s naším konáním. Významným způsobem nám tak umožňujete více se přiblížit k naplnění našich cílů a projektů.

FORMY FINANČNÍ PODPORY

FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK DO VEŘEJNÉ SBÍRKY NA PODPORU ZNEVÝHODNĚNÝCH SPOLUOBČANŮ

STRUČNÝ PŘEHLED NAŠICH AKTUÁLNÍCH PROJEKTŮ, KTERÉ LZE PODPOŘIT PROSTŘEDNICTVÍM

PODROBNĚJŠÍ PŘEHLED O VYBRANÝCH PROSTŘEDCÍCH NA ÚČTU >>

PROJEKT:                                                       Variabilní symbol pro podporu projektu:

NEBE NA ZEMI                                                                                                                        3

- Lidé se zdravotním postižením                               31

- Lidé s těžce nemocní                                             32

- Lidé sociálně slabší                                               33

- Děti z dětských domovů                                         34

- Senioři                                                                   35

BEZÚROČNÉ PŮJČKY PRO SOCIÁLNĚ SLABŠÍ SPOLUOBČANY                                          4

PŮJČOVNA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK A REHABILITAČNÍCH PŘÍSTROJŮ                       5

- MOTOmedy                                                            50

DOBROVOLNICTVÍ                                                                                                                6

REKONDIČNÍ POBYTY PRO ZNEVÝHODNĚNÉ SPOLUOBČANY                                            7
                                                             - Rekondice FREE WILL                                            71

- Příspěvky pro lidi sociálně slabší                             711

- Mistrovství ČR v šachu TP                                       72

ZAMĚSTNÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM                                                       111

- slečna Kateřina Kociánová                                     1113

- další zaměstnanci: jméno zaměstnance napsané do zprávy příjemci

- p. Pavel Badač nepříjímá anonymní dary

PRÁCE V TERÉNU (NÁKUP VÝROBKŮ CHRÁNĚNÝCH DÍLEN)                                          8

- nákup výrobků od zdravotné znevýhodněných       81

- nákup výrobků od sociálně slabších                       82

FINANČNÍ PODPORA NAŠÍ DALŠÍ ČINNOSTI A PROJEKTŮ, KTERÉ TAKÉ KONÁME V SOULADU S NAŠIM ZÁMĚREM VZÁJEMNÉ LIDSKÉ PODPORY, OCHRANY ZVÍŘAT A PŘÍRODY

Na finančním zajištění i této naši další činnosti můžeme spolupracovat prostřednictvím našich dalších dvou transparentních běžných účtů...

Pozor: prostřednictvím těchto dvou účtů neprovádíme veřejnou sbírku!

V případě vašeho zájmu podpořit naší činnost krytou z těchto účtů nás prosím kontaktujte.

S DÁRCI, KTEŘÍ SI TO BUDOU PŘÁT, RÁDI UZAVŘEME DAROVACÍ SMLOUVU.

Je možno využít této námi předpřipravené:

DAROVACÍ SMLOUVA

(spolek obdarovaný, v zastoupení Pavlem Badačem): Darovací smlouva (Pavel).pdf

Pro případnou snadnější editaci ve formátu doc:          Darovací smlouva (Pavel).doc

(přepis zastupující osoby spolku, změna účtu apod.)

SMLOUVU MŮŽEME SAMOZŘEJMĚ RÁDI PŘIPRAVIT I MY NA ZÁKLADĚ VZÁJEMNĚ SMLUVENÝCH PODMÍNEK A POSKYTNUTÍ VAŠICH ÚDAJŮ

OD KOHO NEPŘIJÍMÁME A ANI NEZPROSTŘEDKOVÁVÁME FINANČNÍ PODPORU

Pozn. k provozním nákladům našeho spolku - platy zaměstnanců

spolek FREE WILL garantuje, že nikomu nebude vyplácet platy vyšší, než je částka rovnající se průměrné hrubé mzdě v ČR. Spíše však lze předpokládat, že námi vyplácené mzdy se budou pohybovat v úrovní mzdy minimální. Jsme si ovšem vědomí toho, že si každý zaslouží, aby jeho odvedená práce byla adekvátně a spravedlivě ohodnocena. Tato skutečnost spolu s možnostmi našeho spolku bude hlavním faktorem určujícím výše u nás nabízených platů. Naše organizace ke spolupráci předně vítá dobrovolníky, kteří jsou připravení nabídnout své služby zdarma či jen za menší odměnu.

Pravidelná podpora

Podporujme prosím neziskové organizace, s kterými sympatizujeme a kterým důvěřujeme, nejlépe pravidelně. Každá finanční částka se počítá! Nastavme například trvalý příkaz ve své bance na 50,- Kč měsíčně. Zdánlivě malá suma dá v celkovém součtu, po zapojení většího počtu dárců, slušnou částku. Viz např. transparentní účet Konta Bariéry. I kdyby se touto cestou podařilo „pouze“ zajistit běh stávajících projektů organizací, vězte, že je to obrovská pomoc. Předpokládaný příjem od trvalých dárců navíc společnostem umožňuje a ulehčuje utvořit lepší plánování svých dalších projektů.

Výhody přímých finančních darů

Rychlý způsob pomoci tam, kde to je zapotřebí. Možnost upravit a konkretizovat využití daru prostřednictvím darovací smlouvy.

Snadná možnost, jak podporovat organizace dlouhodobě, a to jednoduše bez opětovné námahy – nastavení trvalého příkazu k podpoře.

Možnost odečtu darů od základu daně. Pokud úhrnná hodnota darů ve zdaňovacím období přesáhne 2 % ze základu daně anebo činí alespoň 1000 Kč, máte možnost si podle zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, dar odečíst od základu daně. Konkrétně tuto problematiku upravuje § 15 odst. 1 a v § 20 odst. 8. V případě vašeho zájmu vám rádi vystavíme potvrzení o poskytnutých darech.

ZAKOUPENÍ ZBOŽÍ OD TERÉNNÍCH SPOLUPRACOVNÍKŮ

Budete-li mít štěstí a potkáte-li v ulicích měst České republiky našeho terénního spolupracovníka, získáte kromě příležitosti blíže se seznámit s našim spolkem a jeho projekty, také možnost přímo se podílet na finančním zajištění vybraných projektů. Více informací o této formě podpory, o terénních spolupracovnících a podmínkách za nichž s námi spolupracují, naleznete v sekci Spolupracujeme, v rubrice terénní spolupracovníci.

Výhody zakoupení zboží od terénních spolupracovníků

Přímý kontakt s milým člověkem a osobní představení konkrétních projektů naší organizace.

Zakoupeným zbožím podpoříte zaměstnance chráněných dílen, náš projekt a případně i našeho spolupracovníka.

Získáte milou upomínku.

ZÁVĚŤ POMÁHÁ

Jedna z možností, jak podpořit charitatívní organizaci, které důvěřujeme, je sepsání závěti s odkazem ve prospěch její činnosti. Tato forma podpory je v tzv. západním světě velmi obvyklá a i u nás nabírá na stále větší oblibě. Mnozí lidé nemají nikoho z blízkých příbuzných či přátel, komu by chtěli svou pozůstalost odkázat, a zároveň nechtějí, aby jejich majetek po jejich smrti propadl státu. Nejeden takový dárce se k sepsání závětí ve prospěch dobročinných účelů rozhodne například i poté, kdy jej činnost určité organizace či organizací silně a důvěryhodně přesvědčila o smysluplnosti poskytované pomoci, která třeba velmi prospěla i jemu samému.

Sepsání závěti je jednoduchý úkon bez velkých nákladů. Vše o této možné formě podpory, příklady ve kterých dárci již takto pomohli, nejčastější otázky i rady, jak sepsat závěť, lze najít na stránkách zavetpomaha.cz

DĚKUJEME MOC ZA VAŠÍ FINANČNÍ PODPORU

Dobře si uvědomujeme, že mnozí přispívají spíše i ze svého vlastního nedostatku. O to více si toho vážíme. Se svěřenými prostředky budeme nakládat co nejobezřetněji tak, aby za férových podmínek ke všem zúčastněným byly co nejvíce využity pro nejpotřebnější, a to dle účelu daru. Vše co nejvíce zprůhledníme na naších stránkách.

OD KOHO NEPŘIJÍMÁME A ANI NEZPROSTŘEDKOVÁVÁME FINANČNÍ PODPORU