ŠACHOVÉ MISTROVSTVÍ ČR TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH 2014

23.09.2014 15:26

 

ŠACHOVÉ MISTROVSTVÍ ČR TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH 2014

      I v letošním roce se bude konat Otevřené Mistrovství České Republiky v šachu tělesně postižených mužů a žen 2014 s mezinárodní účastí. Turnaj pořádá Rehabilitačně sportovní centrum TJ Respekt Frenštát, a to v krásném prostředí Horní Bečvy v hotelu DUO dne 12. 10. – 19. 10. 2014. Hotel DUO je celkově vhodné místo pro pořádání hromadných akcí i pro lidi na vozíčku, má dostatek bezbariérových pokojů se sociálním zařízením.

 

Možnost přihlásit se na turnaj je ještě do 30. 9. 2014

Více informací o letošním šachovém mistrovství naleznete v propozicích turnaje zde:

 Propozice MČR v šachu TP 2014.pdf (322214)

 

     Také tento ročník šachového mistrovství lidí s postižením má podporu našeho sdružení. Šachy je jeden z mála sportů, kterému se mohou věnovat i opravdu těžce zdravotně znevýhodnění spoluobčané. Pro mnohé z nich je taková událost jako šachové mistrovství nejen vítanou příležitosti k tomu, poměřit si své šachové dovednosti, ale především jim takové akce přinášejí možnost většího sociálního kontaktu se svými přáteli i ostatními lidmi, mezi nimiž si často najdou přátelé nové. Pobyt ve vhodném, upraveném, a dostatečně vybaveném prostředí jim pak také nabízí rehabilitační a odpočinkovou činnost. To vše má tedy jistě kladný dopad na celkový zdravotní stav nemocného člověka, zkvalitní to jeho život.

 

     Podívejte se na úspěšnost a celkový výsledek minulého ročníku šachového Mistrovství TP 2013.

 

     Mnozí lidé s těžkým tělesným postižením však patří zároveň mezi sociálně slabší skupiny obyvatel. Bez podpory by si sami nemohli dovolit uhradit náklady spojené s účasti na turnaji.

 

    Jsme rádi, že naše sdružení mohlo díky příznivcům této akce alespoň z části finančně podpořit sociálně slabší účastníky minulého turnaje. Děkujeme také všem sponzorům, kteří i našim prostřednictvím věnovali hezké věcné ceny do tomboly společenského večírku.

 

    I tentokrát bychom chtěli dát všem příležitost, podpořit letošní ročník šachové akce.

 

Své finanční příspěvky můžeme posílat na náš transparentní účet č. 2700441519/2010. Variabilní symbol: 8

 

Veškeré takto vybrané prostředky budou přeposlány na účet TJ Respekt Frenštát, která je použije na úhradu pobytu sociálně slabších šachistů (čistý měsíční příjem do cca 10 000,- Kč), a na další náklady spojené s pořádáním turnaje.

 

Vítány jsou také případné věcné dary do cen pro hráče nebo tomboly společenského večírku.

 

 

DĚKUJEME ZA VAŠÍ PODPORU!  

 

Všem účastníkům šachového Mistrovství 2014 přejeme krásné a nejen sportovní zážitky!