POMOZME PROSÍM NIKOLCE A JEJÍ MAMINCE ULEHČIT ŽIVOT!

05.10.2018 23:53

 

 

     Nikolka je dvaadvacetiletá slečna, která se narodila s těžkým kombinovaným zdravotním postižením. Má tělesné, mentální a smyslové postižení. K tomu další těžká onemocnění. Podrobný výčet všech zdravotních problémů Nikolky obsáhne celý jeden odstavec.

     Nikolka vyžaduje celodenní péči, kterou jí v maximální možné míře poskytuje její maminka. Ta je ovšem na vše sama a péče o dceru je opravdu náročná. Obnáší například i pravidelné přebalování a vzhledem k zdravotnímu stavu a váze Nikolky není manipulace s ní nejjednodušší. Navíc dcera potřebuje dohled i v noci. Více o zdravotním stavu a celkové situaci v naší sbírce pro Nikolku.

     Státní příspěvky na speciální pomůcky již sice pomohly situaci alespoň trochu ulehčit, ovšem pomoci se této rodině dá mnohem více! A to je na nás všech! Teď je nejvíce zapotřebí, pořídit pro Nikolku lehký skládací elektrický vozík, který umožňuje snadné ovládání i doprovodu člověka na vozíku, tedy mamince Nikolky. Tyto náročné požadavky na techniku a zároveň možnost dalšího vhodného uzpůsobení na míru velmi dobře splňuje vozík Flexithrone, který ovšem není hrazen pojišťovnou. Nikolka s maminkou měly možnost si vozík vyzkoušet a jsou z něj nadšené. Velmi by jim ulehčil zvládat kopcovitý terén v místě bydliště, nutné vyjížďky k lékařům, ale také výlety, které má Nikolka moc ráda a které se jí snaží maminka pravidelně dopřát. Vozík se snadno skládá a vzhledem k jeho lehčí váze i poměrně dobře nakládá do auta.

     Vozíky Flexithrone jsou vzhledem ke své užitné hodnotě finančně příznivě dostupné, dají se pořídit již od cca 50 000 Kč. Nikolka má připravenou cenovou nabídku na přizpůsobený vozík na míru ve výši 74 840,- Kč. Přesně tolik vychází cena významného ulehčení velmi těžké životní situace této rodiny! Pojišťovna Bohužel na takovýto způsob pomoci nepřispívá, tyto vozíky nehradí. Pomozme proto prosím my všichni, kteří si to můžeme dovolit! I sebemenší finanční příspěvek přiblíží k cíli! 

 

NIKOLKU MŮŽEME FINANČNĚ PODPOŘIT PROSTŘEDNICTVÍM VEŘEJNÉ SBÍRKY NA PODPORU ZNEVÝHODNĚNÝCH SPOLUOBČANŮ POUKÁZANÍM DAROVANÉ ČÁSTKY NA

 

 

VARIABILNÍ SYMBOL: 3111

nebo označit ve zprávě příjemci: Nikolka

 

Nejdříve tedy vybíráme na lehký skládací elektrický vozík Flexithrone přizpůsobený na míru pro Nikolku

Cena tohoto vozíku je 74 840,- Kč!

Po dosažení tohoto cíle budeme Nikolce a její mamince pomáhat s hrazením dalších potřeb. Jako např. odlehčovací služby, nebo s nákupem zdravotnických potřeb pro Nikolku.

Podrobnější přiblížení těžké situace Nikolky a její maminky a aktualizace spolu s přehledem stavu vybraných prostředků najdete ve sbírce pro Nikolku.

Sdílejme prosím sbírku pro Nikolku výzvou k pomoci na

 

Velmi všem děkujeme za podporu!