MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TP 2017

21.08.2017 02:00

Ani letos nebudou handicapovaní sportovci a další příznivci připravení o Mezinárodní mistrovství ČR v šachu tělesně postižených mužů a žen. Turnaj se kvapem blíží, uskuteční se tradičně opět v Hotelu Duo na Horní Bečvě, ovšem letos již ve dnech 17.09. - 25.09.2017. Pořadateli se tedy podařilo zajistit dřívější termín, než byl v minulém roce, což zvyšuje šanci na příznivé teplejší počasí po dobu pobytu.

Tuto hezkou akci již jistě netřeba znovu podrobně připomínat, zmiňme pouze, že jsou opět očekávány hezké sportovní zážitky za šachovnicí při účastí cca 50 hráčů s lehčím i těžším tělesným postižením. Turnaj proběhne v dostatečně bezbariérovém místě v krásné přírodě Moravskoslezkých Beskyd. Mimo sportovního vyžití je nemenším účelem pobytu umožnit šachistům a zároveň přátelům vzájemné setkání a odpočinek od všedních dnů. Sílu mohou po hře načerpat jak pasivním odpočinkem, tak i aktivněji rehabilitační formou díky wellness službám hotelu včetně přístupu do bazénu, ke kterému náš spolek zapůjčil mobilní bazénový zvedák ulehčující přesun do vody osobám s těžším zdravotním postižením. Příjemnou skutečností je i dostatečné pohodlí bezbariérově upravených některých hotelových pokojů, a to včetně sociálního zařízení. Poloha Hotelu pak hostům zaručuje i čisté horské ovzduší a dostatek klidu. I letos se čeká účast také našich zahraničních přátel, zejména ze Slovenska a Maďarska.

Na akci se lze stále ještě hlásit, a to do 3. září prostřednictvím uvedeného kontaktu na pořadatele turnaje rehabilitačně sportovní centrum TJ RESPEKT Frenštát. Více informací a kontakt v přiložených propozicích:

Propozice MMČR v šachu TP 2017.pdf (463248)

Atmosféru turnaje si lze připomenout v krátké reportáži České televize z minulého ročníku:

REPORTÁŽ V PARALYMPIJSKÉM MAGAZÍNU:

REPORTÁŽ O MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TP 2016

KE STAŽENÍ VE FORMÁTU avi

Mistrovství ČR v šachu TP 2016 v Paralympijském magazínu.avi (22863574)

PODPOŘME PROSÍM SPOLEČNĚ SOCIÁLNĚ SLABŠÍ HANDICAPOVANÉ ÚČASTNÍKY TURNAJE

Budeme rádi, pokud se rozhodnete spolu s námi podpořit handicapované sociálně slabší účastníky turnaje. Můžeme tak učinit po domluvě přímo na účet pořadatele nebo prostřednictvím našeho provozního účtu i účtu veřejné sbírky. V obou posledních případech prosím uvádějme i Variabilní symbol 72 nebo napišme do zprávy příjemci Šachy 2017. Je to vítaná podpora, což víme podle vděčností a radosti obdarovaných v minulých ročnících. Děkujeme i za tuto pomoc konkrétním účastníkům a sponzorům akce za podporu celkového zajištění mistrovství 2017!

Těšíme se na akci! :)