DĚKUJEME ZA VELKORYSOU PODPORU Z TŘINECKÝCH ŽELEZÁREN!

01.10.2014 00:41

 

DĚKUJEME ZA VELKORYSOU PODPORU Z TŘINECKÝCH ŽELEZÁREN!

     Velmi děkujeme akciové společnosti Moravia Steel za účelově poskytnutý šlechetný dar ve výši 25 000,- Kč! Tuto finanční podporu jsme obdrželi 23. 9. 2014 na vydání charitativního kalendáře 2015, na jehož tvorbě se podílejí znevýhodnění spoluobčané! V současné době probíhají na kalendáři dokončovací práce a již brzy půjde do tisku! 

 

 

  

 

      Třinecké Železárny jsou největším zaměstnavatelem v regionu i jednou z nejvýznamnějších společností v rámci celé České republiky. Svým zaměstnancům nabízejí nadprůměrné výdělky a spoustu zajímavých benefitů! Od roku 1996 je majoritním vlastníkem Třineckých železáren akciová společnost Moravia Steel.

 

    

  

    V železárnách se vyrábí rozmanitý sortiment produktů z vícero druhů oceli. V nabídce najdeme výrobky zahrnující různá péra, ozubené kola, tyče, trubky, součástky z odolné (žáruvzdorné, nerezavějící, nástrojové) oceli apod. Mezi nejvýznamnější produkty pak patří válcovaný drát z vysoce jakostní oceli, a kolejnice pro vysokorychlostní železniční tratě i městskou hromadnou dopravu. Koleje z Třince najdeme takřka po celém světě!

 

 

 

     Co však jako veřejně prospěšná společnost hodnotíme nejvíce kladně, je velký důraz akciové společnosti na společenskou odpovědnost. V rámci ní podporuje Moravia Steel mnoho oblastí, především sport, kulturu a nejrůznější charitativní projekty.

 

 

     

 

     Mezi již pravidelně realizované charitativní projekty podniku například patří moc hezká tradiční akce: Dobrovolnický den Třineckých železáren. V rámci jeho náplně letos dobrovolně zamířilo 45 zaměstnanců Třineckých železáren do neziskových organizací regionu. Rozhodli se svůj pracovní čas věnovat pomoci druhým. V chráněných dílnách, stacionáři pro postižené a na speciální škole se pustili do údržbářských a úklidových činností.

 

     Děkujeme za hezkou propagaci dobrovolnické služby. Také v našem občanském sdružení jsme se vydali i tímto směrem, neboť si myslíme, že věnovat přímo svůj čas potřebným, je přinejmenším stejně (mnohdy spíše ještě více) důležité než darovaná finanční podpora. Viz náš projekt: Dobrovolnictví

 

      U podniků velikosti železáren je samozřejmě velmi podstatný také důraz na co nejmenší dopad hutní výroby na životní prostředí. Již delší dobu nezůstávají Třinecké železárny pozadu ani v této oblasti a nadále se aktivně snaží za značných investic, s využitím nejmodernějších technologií a postupů ještě více snižovat zatížení přírody.

 

DĚKUJEME NEJEN ZA VAŠÍ VELKORYSOU PODPORU NAŠEHO SDRUŽENÍ, ALE TAKÉ ZA VÁŠ CELKOVÝ PŘÍSTUP KE SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI!

 DĚKUJEME, ŽE VÁM NEJSOU LHOSTEJNÉ ŽIVOTY DRUHÝCH!

     

 

                                                                                                           FREE WILL o. s.

 

 

 

     Připravovaný stolní kalendář a jeho mnoho kusový tisk, který je financován z daru Moravia Steel a. s., bude obsahovat především 26 výtvarných děl (krásných kreseb) od talentovaných umělců se zdravotním postižením a dětí z dětských domovů. Dále se v něm však také najde místo pro morální a inspirační posilu všech, a to prostřednictvím vybraných evangelijních výroků Ježíše Krista. Nezapomeneme ovšem také představit naše sdružení a jeho činnost pro znevýhodněné spoluobčany. Věříme, že vznikne celkově hezký kalendář, na který bude radost a potěšení pohledět. Kalendář vytiskne chráněná dílna zaměstnávající 50 osob se zdravotním postižením. Po jeho vydání si jej budou moci všichni zakoupit i v našem připravovaném e-shopu. O tom všem budeme jistě brzy podrobněji informovat.