DALŠÍCH 7 DĚTÍ Z DĚTSKÉHO DOMOVA MŮŽE SPÁT NA NOVÝCH POSTELÍCH Z MASIVU

06.11.2014 22:41

DALŠÍCH 7 DĚTÍ Z DĚTSKÉHO DOMOVA MŮŽE SPÁT NA NOVÝCH POSTELÍCH

Díky všem těm, kteří přispěli na nové postele, může dalších 7 dětí v dětském domově usínat v nových postýlkách, které tak nahradí 40 let staré a značně zničené postele z dřevotřísky.

Zástupkyně FREE WILL byla u toho, když stolař pan Jaromír Kocián a jeho syn Robin dovezli a smontovali ve středu 5.11.2014 do dětského domova v Hranicích na Moravě 3 poschoďové postele, jednu jednoduchou postel a 4 šuplíky pod postele.

Stolař pan Jaromír Kocián z Trojanovic

Velké poděkování patří panu Kociánovi za to, že vyrobil postele opravdu kvalitně, krásně, bytelně a levně. (Cena za těchto 7  bukových postelí se šuplíky, i s dopravou byla pouhých 26 000,- Kč).

FREE WILL na tomto projektu spolupracuje se spolkem Radost hranických dětí a vykonává za tímto účelem veřejnou sbírku. V ulicích měst můžete potkat členy sdružení – Marii Santiago a Pavla Badače nebo seniorku Vlaďku Pochylu. I ve třech lidech se podařilo vybrat na postele cca 35000,- Kč. Děkujeme také za spolupráci dětem z domova a jejich tetám, kteří společně vyrobili pro přispívající hezké dárečky! :)

Veřejná sbírka je povolena Krajským úřadem Olomouckého kraje, jsou pro ni určeny speciální pokladničky, které pečetí a otevírá Městský úřad v Hranicích. Po spočítání obnosu v pokladničkách je 100 % výtěžku vloženo na vyhrazený sbírkový účet Radosti v bance ČSOB.

Chtěli bychom tímto poděkovat každému člověku, který přispěl do pokladničky na nové postele, a to byť i dvacetikorunou, neboť díky vám se nám podařilo zkvalitnit spánek již několika dětem v dětském domově.

Porovnání: stará x nová postel Montáž v Dětském domově Nová dvouposchoďová postel

Veřejnou sbírku jsme vykonávali zatím v těchto městech:

Hranice na Moravě, Frenštát pod Radhošťem, Valašské Meziříčí, Ostrava – FUTURUM, Frýdek Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Kopřivnice, Český Těšín, Ostrava – Černá louka.

DĚKUJEME všem lidem z těchto měst za jejich zájem!

Dětský domov s max. kapacitou 32 dětí stačí již dovybavit 12 jednoduchými postelemi s matracemi a šuplíky. Nadále budeme pokračovat ve veřejné sbírce, aby všechny děti mohly kvalitně spát a radovat se z toho, kolik lidí na ně myslí a pomáhá jim.

Takových kvalitních postelí chceme do Dětského domova dodat ještě 12

K dnešnímu dni nám ještě zbývá na postele a matrace získat zhruba 95 000,- Kč!

Finanční příspěvky na postele lze posílat také na

náš transparentní účet č. 2700441519/2010  variabilní symbol: 3421

(nebo uveďte do zprávy pro příjemce: Postele). Pro zájemce je na našich stránkách ke stažení i darovací smlouva.

Vývoj této sbírky v rámci našeho projektu Nebe na Zemi lze sledovat zde: v přehledu sbírek.

Více informací o projektu Nové postele pro děti

DĚKUJEME ZA VAŠÍ PODPORU!

Poznámka:

Rozpočty státních institucí, tedy i Dětských domovů, jsou značně napjaté. Postačí akorát na pokrytí provozních nákladů, na rozvoj již peníze nezbývají. Na našich stránkách lze najít odkazy na reportáže České televize, ve kterých se o této problematice informuje. Je to tedy především na nás, veřejnosti, abychom se ještě více zasadili o zkvalitnění životů i dětí z Dětských domovů.

Ani sebelepší materiální zabezpečení však samozřejmě nevynahradí to podstatnější, Lásku rodiny! Zkusme zvážit, zda bychom nemohli přispět k tomu, aby u nás mohl být redukován velký počet Dětských domovů a zařízení pro děti žijících mimo rodinu.

Mnohým rodičům vlivem těžké sociální situace, partnerských sporů, nejrůznějších závislostí, případně přímého nezájmu o své dítě či děti, nezbývá, než o dítě přijít. Možná, že známe v okolí takovou rizikovou rodinu, které hrozí rozpad. Bude-li to v našich silách, zkusme nejdříve vždy i tady přímo pomoci, finančně, ale také například potřebnou službou. I každé „jen“ dobré slovo či rada, může mnohdy jistě odvrátit rozpad rodiny.

Tam, kde už není jiná možnost, nabídněme prosím potřebným dětem zázemí v našich rodinách prostřednictvím náhradní rodinné péče, pěstounstvím či adopce. Na internetových stránkách Hledáme rodiče.cz  lze k tomuto získat mnoho potřebných informací.

Pokud si to my sami nemůžeme dovolit, nebo po tomto netoužíme, jsou tady jistě i další možnosti, jak dětem zkvalitnit jejich pobyt ve státních zařízeních. Hezká forma podpory je např.  dobrovolnictví , kdy trávíte s dětmi jejich volný čas. Dále samozřejmě přichází v úvahu přímá finanční podpora, kdy darujeme přímo dětem vytoužený dárek. Například v období Vánoc takto můžeme učinit prostřednictvím různých charitativních projektů jako strom přání apod. Nebo lze určitě kontaktovat přímo vedení jednotlivých zařízení, které nám rádo sdělí, co by děti u nich zrovna nejvíce potřebovaly, a na co již nezbývají v jejich rozpočtech peníze.

tým FREE WILL

DĚKUJEME, ŽE S NÁMI POMÁHÁTE DĚTEM!