PODPOŘME I LETOS HANDICAPOVANÉ ŠACHISTY!

20.09.2015 21:29

 

 PODPOŘME I LETOS HANDICAPOVANÉ ŠACHISTY!

 

     I letošní rok proběhne hezká a již tradiční šachová akce sportovců se zdravotním postižením. Mistrovství ČR v šachu tělesně postižených mužů a žen je již za dveřmi, bude se konat od 30. 9. 2015 do 7. 10. 2015 v bezbariérovém Hotelu Duo na Horní Bečvě. Za dobu své existence dosáhl turnaj významné prestiže a těší se oblibě jak domácích, tak i zahraničních účastníků. Celý pobyt se mimo krásné sportovní zážitky bohaté na profesionální hráčské výkony vyznačuje především přátelskou atmosférou a nabízí možnost celkové rekonvalescence lidem s handicapem a jejich doprovodům, a to na uzpůsobeném místě v příjemném prostředí Beskyd.

     Na letošní ročník šachů je doposud přihlášeno 50 osob, z toho 33 hráčů. Případní další zájemci o hru se mohou zkusit ještě přihlásit pořadatelům z TJ RESPEKT Frenštát, kteří k turnaji srdečně zvou.

 

     Celá šachová akce má i tentokrát velkou přízeň našeho spolku. Dle našich možností se opět budeme snažit turnaj všemožně podpořit. Těší nás, že jsme mohli handicapovaným šachistům pomoci zpříjemnit pobyt zapůjčením našeho bazénového zvedáku k vnitřnímu hotelovému bazénu. Zvedák je od března tohoto roku na hotelu k dispozici všem ubytovaným lidem s handicapem, a bude takto sloužit i po skončení letošních šachů. V budoucnu bychom chtěli ještě více zpřístupnit turnaj i účastníkům, kteří jsou vedle svého postižení i sociálně slabšími spoluobčany, pro které je přece jenom týdenní pobyt na hotelu finančně náročnější. Těmto chceme z větší části náklady na šachovou akci zasponzorovat, a to dle podmínek podpory rekondičních pobytů.

 

    Bez Vaší pomoci ovšem takovou pomoc zprostředkovat nedokážeme. Podpořte prosím spolu s námi šachisty s handicapem a dopřejte jím tak sportovní zážitek a načerpání nových sil s jejich přáteli v krásném beskydském prostředí!

Na šachové Mistrovství ČR Tělesně postižených sportovců je možno přispívat prostřednictvím uzavřené darovací smlouvy s naším spolkem nebo pořádajícím TJ RESPEKT Frenštát, případně je možnost poukázat váš příspěvek přímo na náš Transparentní účet

 

Č. 2700441519/2010 (Fio banka)   variabilní symbol: 72

 

 

I sebemenší částka pomáhá!

 

DĚKUJEME ZA PODPORU!

 

 

Pořadatelé srdečně zvou na letošní šachový turnaj a přinášejí podrobnější informace k turnaji…

 

Jménem pořadatele přeji dobré ráno a hezký den všem účastníkům, příznivcům, rodinným příslušníkům, pomocníkům, přátelům a kamarádům známým i zatím neznámým.

Srdečně vás zvu ke společným chvílím strávených nejen za šachovnicí u dalšího ročníku MČR v šachu tělesně postižených mužů a žen.

Věřím, že termín který byl avizován počátkem tohoto roku jste si rezervovali ve vašem šachovém i životním kalendáři a po roce znovu navštívíte podzimní Beskydy. Slibuji opět krásné počasí a lesy plné hub. A kdo bude hodný uvidí i medvěda :-).

 

Stejně jako i v minulých létech se snažíme o finanční dostupnost turnaje. Bohužel do dnešního dne nebyly vyhodnoceny všechny naše žádosti o podporu a z tohoto důvodů neznáme výši příspěvku, který vám na pobyt poskytneme. Dobrou zprávou je, že se velmi snažíme a jistě bude.

 

Na závěr ještě připomenu, že bazén je přístupný i vozíčkářům a vstup je pro všechny ubytované zdarma.

Pes za běžný poplatek hotelu.

 

Těším se na vás, za pořadatelský tým Irena Badačová

 

PROPOZICE TURNAJE:

Propozice MČR v šachu TP 2015.pdf (299493)