KRÁTKÉ PŘEDSTAVENÍ VOZÍKU A JEHO SPECIFICKÝCH VLASTNOSTÍ

NÁŠ ZÁMĚR

VOZÍKY PŮJČUJEME BEZPLATNĚ A BEZ ČASOVÉHO OMEZENÍ, PODLE POTŘEB ČLOVĚKA

Jistě velmi užitečnou a žádanou pomůckou pro lidí s těžkým pohybovým omezením,

kterou nabízíme v rámci naší půjčovny, je lehký, skládací invalidní elektrický vozík eThrone.

Vzhledem k specifickým vlastnostem vozíků, tedy: nízké váze cca 30 kg i s koly (které lze díky inovaci ještě dále odepnout), snadnému složení na rozměry mechanických vozíků a možnosti prodlouženého joysticku pro snadnější ovládání vozíku doprovodem vozíčkáře, může být tato pomůcka nedocenitelným pomocníkem jistě mnohých potřebných, zejména však pečovatelkám (často maminkám) majícím v péči dospělého člověka s kombinovaným zdravotním postižením. Pojišťovny Bohužel tyto vozíky nehradí ani částečně, na rozdíl např. od Francie, kde hrazeny jsou.

Lehký, skládací elektrický invalidní vozík eThrone 12

SPECIFICKÉ VLASTNOSTI TĚCHTO VOZÍKŮ:

• Váha pouhých cca 27 - 31 Kg včetně baterie. Po odnětí obou kol a baterie pouhých 15kg!
  • Možnost jednoduše složit na rozměry složeného mechanického vozíku
  • Možnost prodlouženého ovládání – joysticku - který lze připevnit i na opěradlo vozíku pro snadnější ovládání vozíku doprovodem vozíčkáře
  • Snadná výměna baterie
  • Příznivá cena vozíku, již od 51 788,- Kč vč. 21% DPH
  • Bohatá nabídka příplatkového příslušenství a nejrůznějších doplňků k vozíku

Podrobnější informace včetně bohaté fotogalerie a předváděcích videí lze najít na stránce dodavatele vozíků:

NÁŠ ZÁMĚR

Náš spolek za pomoci veřejností, obchodních společností, nadací a případně dalších subjektů, hodlá nakoupit dostatek nových vozíků včetně příslušenství, a to vždy podle potřeb konkrétních žadatelů o podporu, budoucích vypůjčitelů. Budeme se snažit přednostně poskytovat vozíky lidem, kteří to podle našeho mínění budou aktuálně nejvíce potřebovat. Zejména se nejčastěji bude zřejmě jednat o dospělé lidi s kombinovaným zdravotním postižením, samozřejmě pohybovým, mentálním a případně i smyslovým, o které pečuje úplně nebo převážně pouze žena, velmi často např. maminka těžce pohybově postiženého dospělého dítěte.

Nejčastější diagnózy:

• těžké stavy DMO,
  • svalová onemocnění,
  • roztroušená skleróza
  • ochrnutí v důsledku poranění páteře nebo mozku
  • jiná neurologická a pohybová onemocnění

Vozíky lze snadno složit jako mechanické

Další video prezentace vozíků na FLEXiThrone Vozíky

VOZÍKY PŮJČUJEME BEZPLATNĚ A BEZ ČASOVÉHO OMEZENÍ, PODLE POTŘEB ČLOVĚKA

Vozík však zůstane v majetku naší půjčovny, abychom měli přehled o jeho využívání po celou dobu jeho životnosti. Takto budeme s darovanými finančními prostředky na pořízení i těchto pomůcek nakládat jako řádní hospodáři, ubezpečíme se, že námi koupené vozíky budou vždy využívat ti nejpotřebnější. Vzhledem k vlastnostem vozíku je forma výpůjček ideální, v případě změny vypůjčitele postačí koupit k vozíku nový podsedák (který lze snadno vyměňovat pomoci suchých zipů) a případně pořídit další volitelné příslušenství a výbavu podle potřeb nového uživatele. Vozíky takto budou pod naší správou jistě dobře sloužit těm nejpotřebnějším, a to celá léta. Servis vozíků si pak budou hradit vypůjčitele sami, nebo mohou v jejich případné zvlášť těžké sociální situaci požádat i v této věci o pomoc náš spolek. Jistě rádi pomůžeme podle našich možností darem, nebo bezúročnou půjčkou.

JAK KONKRÉTNĚ MŮŽETE V TOMTO POMÁHAT S NÁMI

Budeme rádi, pokud se rozhodnete finančně podpořit nákup nových (později snad i repasovaných) vozíků eThrone s potřebným příslušenstvím. Darované prostředky v budoucnu a v případě potřeby využijeme také pro nezbytný servis vozíků (v případě zvláště sociálně potřebných vypůjčitelů), celkovou opravu (repas) vozíku v případě změny vypůjčitele, dokoupení příslušenství k vozíkům a k úhradě dopravy v případě změny vypůjčitele.

NA TENTO PROJEKT LZE FINANČNĚ PŘISPÍVAT PROSTŘEDNICTVÍM NAŠÍ

VEŘEJNÉ SBÍRKY NA PODPORU ZNEVÝHODNĚNÝCH SPOLUOBČANŮ

+ variabilní symbol 511 nebo zpráva příjemci: eThrone

ZNEVÝHODNĚNÉ SKUPINY OBČANŮ

VARIABILNÍ SYMBOL PRO OZNAČENÍ ZÁMĚRU PODPORY

Lidé se zdravotním postižením

Lidé těžce nemocní

PŮJČOVNA VOZÍKŮ eThrone

511

V přehledu sbírkového účtu lze sledovat, kolik máme na vozíky aktuálně vybráno. Kolik se zatím podařilo vybrat pro konkrétní žadatelé o pomoc s pořízením vozíků, to najdeme v přehledu v jejich jednotlivých sbírkách. Odkaz na tyto sbírky viz také níže.

PŘEHLED ÚČTU >>   VÍCE O VEŘEJNÉ SBÍRCE >>

CO KONKRÉTNĚ BUDE HRAZENO Z DARŮ VEŘEJNÉ SBÍRKY NA TENTO PROJEKT:

• pořízení dalších vozíků eThrone,
  • servis (lidem ve zvláště obtížné sociální situaci) již pořízených těchto pomůcek,
  • repas (celková oprava) a dokoupení příslušenství k těmto vozíkům při změně vypůjčitele
  • náklady na přepravu pomůcky vypůjčiteli,

Budeme samozřejmě také rádi, pokud nám nabídnete darem nebo za příznivou adekvátní cenu Váš použitý vozík eThrone, který již Vy nebo Vaši bližní nevyužíváte.

Kontaktujte nás prosím.

KOMU KONKRÉTNĚ MŮŽEME TAKTO SPOLEČNĚ POMOCI

Zde uvádíme odkazy na sbírky jednotlivých žadatelů, kteří nás požádali o pomoc právě s opatřením vozíku eThrone. Odkazy řadíme zleva doprava podle akutnosti pomoci, podle našeho mínění. Podle Vašeho uvážení můžete přispívat kterémukoliv z žadatelů, a to jednoduše pomoci Variabilního symbolu, který má každý z nich přidělen. Nebo můžete podpořit půjčovnu vozíku eThrone jako takovou, a to uvedením variabilního symbolu 511 nebo zprávou příjemci eThrone. Takto vybrané prostředky pak rozdělíme na tento účel pro aktuálně nejpotřebnější žadatele, podle našeho uvážení.

VOZÍKY eThrone POTŘEBUJÍ TITO SPOLUOBČANÉ

LIDÉ S TĚLESNÝM POSTIŽENÍM

Pan Aleš se v důsledku zdravotního postižení dostal do nelehké sociální situace. Potřebuje pomoci s úhradou výživy, životních potřeb, bydlení a dalších potřeb. Potřeboval by alespoň na nějaký čas půjčit elektrický invalidní vozík. Vozík eThrone přizpůsoben na míru pana Aleše stojí 76 230,- Kč. Pan Ondřej je ochrnutý po cévní mozkové příhodě, potřebuje nutně elektrický vozík, který by mu usnadnil pohyb. Vozík přizpůsoben na míru pana Ondřeje stojí 89 320,- Kč.

PO POŘÍZENÍ VOZÍKU PŘIZPŮSOBENEM NA MÍRU ŽADATELE MU TENTO VOZÍK VYPŮJČÍME NA ZÁKLADĚ SMLOUVY O VÝPŮJČCE. POMŮCKU DOSTANE DO UŽÍVÁNÍ BEZPLATNĚ A NA DOBU, PO KTEROU TO BUDE VYŽADOVAT JEHO ZDRAVOTNÍ STAV.

PŮJČOVNU VOZÍKŮ eThrone PODPORUJÍ NEBO PODPOŘILI:

FIRMY, OBCHODNÍ SPOLEČNOSTI A JINÉ SUBJEKTY:

JEDNOTLIVÍ DÁRCI:

Pokud jste i vy podpořili tento projekt a chtěli byste se k tomuto veřejně přihlásit, sdělte nám to prosím! Rádi přidáme Vaše logo nebo jméno sem na tuto stránku a na další naše stránky vyhrazené k poděkování našim podporovatelům a partnerům. Děkujeme, že jste pozitivním příkladem ostatním!

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K TÉTO NAŠÍ KONKRÉTNÍ ČINNOSTI:

POMOHLI JSME TAKÉ ZPROSTŘEDKOVAT POŘÍZENÍ TŘI VOZÍKŮ ETHRONE DO OSOBNÍHO VLASTNICTVÍ.

A TO TĚMTO POTŘEBNÝM LIDEM:

LIDÉ S KOMBINOVANÝM POSTIŽENÍM - VS: 311

Slečna Nikolka je velmi těžce postižená dívka. Společně jsme pomohli pořídit elektrický vozík, nyní pomáháme s úhradou odlehčovací služby a dalších potřeb Nikolky

.

Tento mladý muž, také nutně potřeboval elektrický invalidní vozík eThrone. I zde se díky štědrostí přispěvatelů již podařilo pomoci. Děkujeme! Sbírka pro Toma pokračuje, vybíráme na další Tomovy potřeby. Brzy upřesníme konkrétní nejakutnější účely sbírky.

LIDÉ TĚŽCE NEMOCNÍ - VS: 32

Paní Lenka má těžké pohybové onemocnění. I jí nyní alespoň trochu ulehčuje život elektrický invalidní vozík eThrone. Dále jsme vybírali peníze na lázeňské pobyty pro paní Lenku a na další její potřeby, sbírka je však nyní na přání žadatelky pozastavená. Paní Lenka všem děkuje za pomoc!

TUTO POMOC JSME REALIZOVALI VE ČTVRTÉM ČTVRTLETÍ ROKU 2018 - PRVNÍM ČTVRTLETÍ 2019.

ZA FINANČNÍ DARY NA VOZÍKY VDĚČÍME VEŘEJNOSTI A OBCHODNÍM SPOLEČNOSTEM. DĚKUJEME!

NYNÍ POŘIZUJEME VOZÍKY PRO DALŠÍ POTŘEBNÉ ZÁJEMCE JIŽ JEN PROSTŘEDNICTVÍM NAŠÍ PŮJČOVNY.

VOZÍKY ZŮSTANOU VE VLASTNICTVÍ SPOLKU A ŽADATELI BUDOU BEZPLATNĚ VYPŮJČENY NA DOBU PODLE POTŘEBY.

KAŽDÝ SI ZASLOUŽÍ TO, CO POTŘEBUJE!

DĚKUJEME, ŽE I TAKTO POMÁHÁTE S NÁMI!

POKUD MÁTE NÁVRH NA NĚJAKOU KOMPENZAČNÍ POMŮCKU NEBO REHABILITAČNÍ PŘÍSTROJ, KTERÝ NENÍ HRAZEN ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNOU A ANI NA NĚJ NELZE ČERPAT PŘÍSPĚVEK Z ÚŘADU PRÁCE, SDĚLTE NÁM TO PROSÍM. V PŘÍPADĚ, ŽE BUDE O TUTO VĚC POPTÁVKA ZE STRANY POTŘEBNÝCH SPOLUOBČANŮ, ZVÁŽÍME JEJÍ ZAŘAZENÍ DO NAŠÍ PŮJČOVNY.

Líbí se vám tento projekt? Pomozte nám prosím tuto příležitost k společné pomoci sdílet i na

DĚKUJEME :)

Zdroj obrázků vozíků na této stránce: web výhradního dodavatele vozíků eThrone pro Čr