LIDÉ TĚŽCE NEMOCNÍ

ZAUJALY NÁS I TYTO DALŠÍ ČLÁNKY O TOM, JAK SE POTÝKAJÍ S TĚŽKÝMI NEMOCEMI A JEJICH LÉČBOU V ZAHRANIČÍ:

 

 

 

 

 

2018

 

 

SEDMILETÉ DÍVCE SE PO AMPUTACI DOLNÍCH KONČETIN SPLNIL SEN, STALA SE MODELKOU

Hned po narození byla Angličance Daisy-May Demetreové diagnostikována vrozená vada tzv. fibulární hemimelie. Kvůli tomu se jí nevyvinula ani jedna noha správně. V jednom chodidle jí chyběly kosti, druhé chodidlo zas bylo kratší. Jelikož kvůli tomu neudržela rovnováhu a nemohla se naučit pořádně chodit, rodiče se na základě doporučení lékařů rozhodli pro amputaci obou končetin pod koleny. I přesto se dívce v sedmi letech splnil její velký sen – stala se modelkou.

 

 

 

2016

 

V BRAZÍLII SE NARODILY TISÍCE DĚTÍ SE ZAKRNĚLOU HLAVOU, ZŘEJMĚ ZA TO MŮŽE VIRUS ZIKA

V Brazílii evidují od října už 3893 případů dětí s mikrocefálií, neurologickým onemocněním, které se projevuje zakrnělou hlavou. Podle brazilských úřadů je na vině epidemie viru horečky zika (ZIKV), který přenášejí komáři.

 

 

 

 

2016

 

RAKOVINA V PŘÍMÉM PŘENOSU! VĚDCI POPRVÉ POZOROVALI JAK VZNIKÁ

Rakovina je oprávněný strašák současné civilizace. Na její výzkum se vynakládají celosvětově stovky milionů dolarů. Teď poprvé vědci vizualizovali vznik rakoviny – od první zasažené buňky a po silně rozvinutý karcinom. Jak to vypadá?

 

PRALES ZIKA: NEJNEBEZPEČNĚJŠÍ MÍSTO NA ZEMI JE LÍHEŇ NOVÝCH VIRŮ

 

MŮŽE VIRUS ZIKA PŘIJÍT I DO ČESKA? NAHRÁVÁ MU  GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ...

Čím vyšší teploty, tím snadněji komáři přenášejí vir zika, který zjevně způsobuje nedostatečný vývoj mozku u novorozenců. Ve hře by mohl být i klimatický jev El Niňo, domnívají se američtí vědci, které cituje agentura AP