JULINKA

VS: 3157

ZNEVÝHODNĚNÍ: Zdravotní postižení, těžké onemocnění

STAV SBÍRKY: AKTUÁLNÍ (Lze přispívat)

DOBA TRVÁNÍ SBÍRKY: od 26.03.2019

ÚČELY SBÍRKY:

ÚHRADA REHABILITACÍ A DALŠÍCH NÁKLADŮ NA ZLEPŠENÍ NEBO STABILIZACI ZDRAVOTNÍHO STAVU JULINKY. ÚHRADA VÝDAJŮ NA POTŘEBY ZMÍRŇUJÍCÍ NEBO KOMPENZUJÍCÍ ZDRAVOTNÍ POSTIŽENÍ JULINKY.
ZEJMÉNA:

- Neurorehabilitace (pobyty v SANATORIÍCH KLIMKOVICE:

momentálně nejvhodnější program:

REHA MOTION  v případě kombinace s hrazeným lázeňským pobytem činí doplatek za tři týdny této rehabilitace cca 14 000,- Kč, v případě plné úhrady s ubytováním a plnou penzí pro dvě osoby se šplhají celkové náklady na cca 45 000,- Kč)

Rodiče by si moc přáli pro Julinku zajistit také jistě velmi prospěšné a vyhlášené neurorehabilitační POBYTY V ADELI MEDICAL Center, cca 111 000,- Kč - 12 dní rehabilitace i s ubytováním a obědy.)

- Placené rehabilitace v okolí bydliště Julinky

- Doplatek příslušenství MOTOmedu Gracile - procvičování rukou (plánována výměna pořizeného přístroje na nohy za přístroj na nohy i ruce + doplatek.)

- Pořízení kompenzačních a rehabilitačních pomůcek

- Úhrada dalších případných aktuálních potřeb podle situace

Pozn. UHRAZENÉ POLOŽKY PRO JŮLINKU VIZ TABULKA NÍŽE - POSKYTNUTÉ DARY

VYBÍRÁME CÍLOVOU ČÁSTKU: náklady na rehabilitace uvedeny výše.

K dosažení cílů jistě pomůže každý darovaný příspěvek v jakékoliv výši! Děkujeme!

BYDLIŠTĚ ŽADATELKY: Český Těšín

ŽÁDOST O PODPORU:

Julinka je dvouletá milá holčička, narodila se jako zdravá a vše probíhalo bez komplikací, které se však objevily hned ve druhém týdnu jejího života. Kvůli křečím musela být hospitalizována v nemocnici, kde jí byla diagnostikována herpetická HSV 2 meningoencefalitida. Ve čtvrtém měsíci života se tento stav opakoval a byla jí diagnostikována epilepsie. Po těchto stavech zůstala ochrnutá a byla jí diagnostikována Dětská Mozková Obrna, proto jsou nutné rehabilitace, během kterých Julinka hezky spolupracuje. Aby mohla ve cvičení dále pokračovat, potřebuje dětský Motomed, na kterém by mohla denně rehabilitovat doma. Cena takového repasovaného přístroje se pohybuje okolo 30 000Kč.

Dále je vhodné pokračovat v neurorehabilitacích, nejlépe v Adeli Medical Centre nebo v Sanatoriích Klimkovice. Jak jsme již mnohokrát zmínili u dalších uživatelů našich sbírek, tyto terapie nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou a klienti si je musí hradit sami, terapii je nutno opakovat několikrát ročně a cena 14 denního pobytu se pohybuje okolo 100 000Kč. Není v silách rodičů Julinky, aby veškeré náklady nesli sami, proto nás požádali o pomoc se zřízením sbírky pro jejich dceru.

Julinka je sice ještě malinká, ale právě proto může intenzivní rehabilitace velmi pomoci a může se docílit výrazného zlepšení jejího zdravotního stavu, což je pro její další život dost podstatné, jistě ji vše pomůže i k samostatnosti.

Budeme rádi za každou částku, kterou si budete moci dovolit přispět. Děkujeme!

Poznámka:

Rodiče Julinky jsou srozumění a souhlasí s tím, že po shromáždění potřebné částky ve sbírce na zakoupení MOTOmedu zůstává tento přístroj po pořízení v majetku spolku a bude Julince poskytnut do užívání ve formě výpůjčky v rámci a za podmínek spolkového projektu „Půjčovna MOTOmedů Viva". A to na dobu podle potřeby. K výpůjčce se uzavírá smlouva o výpůjčce MOTOmedu.

JULINKU MŮŽEME FINANČNĚ PODPOŘIT PROSTŘEDNICTVÍM VEŘEJNÉ SBÍRKY NA PODPORU ZNEVÝHODNĚNÝCH SPOLUOBČANŮ POUKÁZANÍM DAROVANÉ ČÁSTKY NA

VARIABILNÍ SYMBOL: 3157

nebo označit ve zprávě příjemci: Julinka

KONKRÉTNĚ PRO JULINKU BYLO DOSUD VYBRÁNO
K DATU: 15.08.2019
Příspěvky veřejnosti (bezhotovostní příjem: VS: 3157 nebo zpráva) 129 406,31 Kč
Přidělené spolkové prostředky (z projektu Motomedy VS: 50)  5 000 ,- Kč
CELKEM VYBRÁNO 134 406,31 Kč

Z TOHO JIŽ VYPLACENO 52 399,- Kč
ZŮSTATEK NA DALŠÍ POTŘEBY  (vybráno - vyplaceno = )  82 007,31,- Kč

Pozn: Přehled aktuálně vybraných prostředků konkrétních sbírek aktualizován cca 2 x týdně. Provádíme manuálně, mějte prosím strpení, všichni členové spolku, mají zdravotní postižení, prodlevy mohou nastat i ze zdravotních důvodů. Děkujeme za pochopení

DISPONIBILNÍ ZŮSTATEK FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ VYBRANÝCH PRO JULINKU

K DATU AKTUALIZACE...

82 007, 31 Kč                                  111 000,- Kč

SPLNĚNO:

Pořízení repasovaného rehabilitačního přístroje MOTOmed na nohy i ruce pro děti

vybráno  100 %                                                                                               30 000,- Kč

Vybírali jsme cílovou částku: 30 000,- Kč, což byla předběžná nabídka dodavatele použitých zdravotnických pomůcek.

06.06.2019

Pořízení repasovaného rehabilitačního přístroje MOTOmed pro děti na procvičování nohou

Děkujeme všem za podporu! Podařilo se zakoupit repasovaný Motomed Gracile pro děti se slevou za 29 990,-Kč, Julinka jej má od 28.05.2019 již doma k dispozici. Bohužel se zatím podařilo opatřit pouze přístroj na procvičování nohou. Jak se ukázalo, MOTOmedy pro děti za příznivou cenu jsou hůře k sehnání než dospělácké. Nabídka původně zamýšleného dodavatele na pořízení přístroje na nohy i ruce byla podhodnocená. Situaci alespoň takto zachránila společnost Invira , která poskytla slevu na přístroj na nohy a přístroj zdarma dovezla Julince domů. Díky moc! Se společností se budeme snažit nadále sehnat pro Julinku přístroj na nohy i ruce za příznivou cenu.

(Přístroj zůstává majetkem spolku a žadatelce (rodičům) bude vypůjčen na dobu podle potřeby v rámci podmínek spolkového projektu: půjčovna MOTOmedů Viva)

Na MOTOmed pro Julinku jsme vyhradili 5 000,- shromážděných na sbírkovém účtě za účelem nákupu dalších přístrojů MOTOmed. VS: 50. 5 000,- Kč vybraných pro Julinku na MOTOmed od veřejnosti tak zůstáne Julince k dispozici na další její potřeby. Díky všem!

POSKYTNUTÉ DARY
DATUM ČÁSTKA ÚČEL DÁRCE
31.07.2019 5 990,- Úhrada kompenzační pomůcky. Vozík za kolo usnadňující převoz Julinky. Viz sbírka pro Julinku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS: 3157) 5 990,-
11.07.2019 800,- Úhrada placených rehabilitací v okoli bydliště Julinky. Viz sbírka pro Julinku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS: 3157) 800,-
18.06.2019 1 400,- Úhrada placených rehabilitací v okoli bydliště Julinky. Viz sbírka pro Julinku. Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS: 3157) 1 400,-
02.06.2019 4 219,- Úhrada doplňku a příslušenství kompenzačních pomůcek. Stoleček na židličku a pláštěnka na kočárek. Viz sbírka pro Julinku. Všem velké díky za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS: 3157) 4 219,-
23.05.2019 10 000,- Úhrada placené rehabilitace v okolí místa bydliště. Hrazeno na účet dodavatele služby. Viz sbírka pro Julinku (VS: 3157). Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS: 3157) 10 000,-
22.05.2019 29 990,- Pořízení repasovaného rehabilitačního přístroje MOTOmed k výpůjčce Julince. Platba na účet dodavatele. Viz sbírka pro Julinku (VS: 3157). Všem velmi děkujeme za podporu! Příspěvky veřejnosti (VS: 3157) 24 990,-
Příspěvek z pokladničkové sbírky (VS: 50) 5 000,-
Celkem 52 399,-

SDÍLEJME PROSÍM PŘÍLEŽITOST POMOCI JULINCE I VÝZVOU NA

Fotogalerie: JULINKA

JULINKU PODPORUJÍ NEBO PODPOŘILI:

FIRMY, OBCHODNÍ SPOLEČNOSTI A JINÉ SUBJEKTY:

JEDNOTLIVÍ DÁRCI:

Pokud i Vy naším prostřednictvím podporujete Julinku a chcete se k tomuto veřejně přihlásit, sdělte nám to prosím! Rádi přidáme Vaše logo nebo jméno sem na tuto stránku a na další naše stránky vyhrazené k poděkování našim podporovatelům a partnerům.

Děkujeme, že jste pozitivním příkladem ostatním!

DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE S NÁMI! :)