VELKÉ FINANČNÍ REZERVY NA ÚČTECH ZDRAVOTNÍCH POJIŠŤOVEN

10.09.2019 13:33

 

Milí přátelé,

jistě by bylo chybou opomíjet skutečnost, která se významnou měrou týká zdraví občanů naší republiky. Jak patrno z nedávných informací z médií,

 

ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY DRŽÍ NA SVÝCH ÚČTECH FINANČNÍ REZERVY V CELKOVÉ VÝŠI 55 MILIARD KORUN!

Události ze dne 01.08.2019, tématu věnováno od počátku po 7:40 min

 

Chápeme, že určité rezervy v dostatečné výši jsou potřeba, avšak takovéto hromadění peněz považujeme za příliš vysoké a velmi smutné. Ekonomice se delší dobu daří a jistě nehrozí recese tak velkého rozsahu, aby to významněji ohrozilo úhradu běžných pravidelných výdajů, které pojišťovny hradí ze systémově nastavených příjmů z odvodů na zdravotní pojištění.

 

Držení tak vysokých rezerv je tedy nemístné šetření na zdraví lidí. A na všechno možné, co ke svému životu velmi nutně potřebují lidé se zdravotním postižením nebo těžkým onemocněním se pak pořádají veřejné sbírky. Vypsat bychom zde mohli opravdu dlouhý seznam věcí, ostatně, na některé z nich vybíráme peníze i v naší veřejné sbírce. Za všechno jen v krátkosti zmíňme např. nákladné neurorehabilitační pobyty, nebo lehké skládací elektrické inv. vozíky, které dokáží neskutečně zjednodušit život lidem, kteří pečují o dospělé osoby s těžkým kombinovaným postižením. Např. maminkám pečujícím o své těžce postižené dospělé děti.

 

Zadržování ohromných finančních prostředků ve zdravotních pojišťovnách je pro nás velké zklamání a VELMI NÁS TO DEMOTIVUJE K DALŠÍ PRÁCI! Ve světle tohoto zjištění si uvědomujeme, že děláme vlastně zbytečnou práci, náš čas bychom mohli využit zcela jinak než sháněním finančních prostředků pro potřebné. Ukázalo se totiž, že peníze na nezbytnosti pro tyto lidi dokážeme v naší společnosti dostatečně zajistit státně nastaveným systémem. Jen to ovšem vyžaduje schopné správce veřejných financí. Alespoň doufáme, že stejně jako my, i vy bedlivě sledujete počínání zvolených správců státu a věci veřejných, přemýšlíte sami a dopředu a ve prospěch celku, jste potřebně kritičtí a bdělí a nenecháte se lacino koupit nabízenými malými benefity, abychom jejich práci následně objektivně a spravedlivě společně ocenili v příštích volbách. Prosíme vás o to, vždyť např. v tomto případě se nejedná o nic malého, ale jde o zdraví nás všech! Nikdo nevíme, kdy budeme potřebovat vyšší mimořádnou úhradu za zdravotní péči o naší osobu, byť se nyní můžeme cítit plní síly… Proto snad rozumíte, že dokud systém, resp. jeho správci, nebudou pracovat lépe, pak vás budeme i my, hlas znevýhodněných skupin spoluobčanů, muset i nadále „trapně“ žádat o spolupráci na finančním zajištění nezbytných potřeb těchto lidí. Samozřejmě si vaší pomoci v tomto moc vážíme a děkujeme vám za ní!

 

A ještě pár příkladů toho, jak významně by mohla případná část investovaných peněz z rezerv pojišťoven pomoci lidem. Podle našeho laického propočtu a se zápočtem jistě množstevní slevy, by se za cca 1, 5 miliardy korun mohl klidně vybavit po dvou rehabilitačních systémech Lokomat každý okres naší republiky. Jaký nedostatek je v ČR této nákladnější rehabilitační pomůcky připomíná např. i nedávná reportáž pořadu Záhady Josefa Klímy.

 

Více o Lokomatu také v naší minulé aktualitě.

 

NEJMODERNĚJŠÍ BIONICKÉ PROTÉZY V ČR

Reportáž z Událostí ze dne 04.08.2019

 

ZASLOUŽÍTE SI ZNÁT POPSANOU CELKOVOU SKUTEČNOST S (NE)HOSPODAŘENÍM ZDRAVOTNÍCH POJIŠŤOVEN A CHCEME, ABYSTE VĚDĚLI, ŽE I MY O TOMTO VÍME!

I tohle bude významnou části psaného podnětu k zlepšení zdravotní péče, který se chystáme podat ministru zdravotnictví. Podnět včetně případné odpovědi zveřejníme na našem webu.

 

Doufáme, že pan ministr zdravotnictví bude prosazovat naplnění svého aktuálního prohlášení v Událostech ze dne 9. září (úvodní téma Události), že rezervy budou rozpouštěny alespoň průběžně. Avšak jak vidno, „hladových vlků“ už číhá plno…, tak doufejme, že se peníze „neztratí“ různě v provozních nákladech zdravotnických zařízeních a že dostatečná část volných prostředků bude investovaná do např. užitečných pomůcek a rehabilitačních přístrojů, které budou dlouhodobě dobře sloužit lidem!

 

Závěrem této aktuality se také jistě sluší ocenit kvalitní práci redaktorů uvedených reportáží a poděkovat jim za to. MOC DĚKUJEME za vaší energii věnovanou této problematice!

 

Zajímá nás váš názor, napište nám prosím dolu do diskuze na hlavní stránce našeho webu nebo do komentářů pod odkazem na  aktualitu na Facebooku, co si vy myslíte o hospodaření zdravotních pojištoven? Zdá se vám v pořádku, aby drželi na svých účtech tak vysoké částky finančních rezerv? Na co konkrétně byste vy využili volné prostředky ve zdravotnictví? Vaše tipy můžeme využit v připravovaném podnětu pro ministerstvo zdravotnictví.
Děkujeme.

Odkaz na tuto aktualitu na našem

Odkaz na tuto aktualitu na našem

Více zde: https://www.spolekfreewill.cz/

                                                                                                                            Spolek FREE WILL