ROBIN – NOVÁ ŽÁDOST O PODPORU Z VEŘEJNÉ SBÍRKY

17.08.2018 12:21

 

AKTUALIZOVÁNO:

24.08.2018

PODĚKOVÁNÍ ZA DOSAVADNÍ PODPORU ROBINA

Milí přátelé,

     jsme velice dojatí vaší solidaritou s Robinem! Rodina i my ve spolku srdečně děkujeme za často i velmi velkorysou finanční podporu Robina! Z velké části tedy právě díky vám všem si tento mladý muž s nelehkým osudem bude moci dovolit odjet na nabídnutý tolik potřebný neurorehabilitační pobyt, kde jej čeká 12 dní náročného cvičení a různých speciálních procedur, které by měly přispět k zlepšení zdravotního stavu Robího! Velké díky i za váš zájem o další informace ohledně Robina, vaší psychickou podporu v podobě milých přání a slov, za každou pozitivní myšlenku poslanou se záměrem posily našeho pacienta!

     Nástup na rehabilitaci je již v pondělí 27.8. Narychlo jsme tedy sháněli cca 40 000,- které rodině na tento pobyt chyběly. Dosud se v naší sbírce vybralo krásných 32 376,- Kč. Přidali jsme k tomuto podle našich možností ještě alespoň další „volné“ prostředky ve výši 866,50 Kč, které jsme měli ve sbírce připraveny k rozdělení pro konkrétní žadatele o podporu. Dále jsme z účtu našich bezúročných půjček vyplatili půjčku ve výši 2 050,-. Robinová rodina v předešlých dnech za značného úsilí postupně opatřila z nejrůznějších zdrojů potřebné finance na úhradu zálohy ceny terapie. Díky vám jsme tedy nyní mohli dofinancovat chybějící část, kterou jsme převedli přímo na účet ADELI Centra. Zůstatek sbírky jsme pak poslali na účet žadatele o podporu. Rodině to zpětně pokryje alespoň část uhrazené zálohy za rehabilitaci.

     Sbírka pro Robina zůstává nadále otevřená. I v budoucnu budou Bohužel potřeba další nákladné rehabilitační pobyty. O tom, jak zrovna terapie v ADELI postupně díky opakovaným pobytům pacientům pomáhá, se můžeme přesvědčit i na příkladě slečny Terezky, která má sbírku hned vedle Robina a která se zrovna vrátila z dalšího pobytu. V její sbírce se můžete dočíst o pokroku, kterého postupně dosáhla, a přiblížit si podobu cvičení z fotogalerie.

     Milí přátelé, víme, že často na charitu obecně přispíváte i ze svého nedostatku. Vážíme si toho! Ručíme plně za to, že nám darované peníze opravdu maximálně pomohou potřebným, tam, kde mají. Zachovejte prosím i v budoucnu přízeň nejen Robinovi, ale i dalším žadatelům o sbírkovou pomoc. Jejich sbírky průběžně aktualizujeme, ať obsahují co nejčerstvější informace. A brzy pak Bohužel přibudou i další, nové žádosti o podporu od těch, co potřebují pomoc naší společnosti. V případě zájmu donátora rádi připravíme darovací smlouvy nebo potvrzení o daru pro daňový odpočet. Neváhejte nás kontaktovat s případnými dotazy. Děkujeme Vám za podporu, máme obrovskou radost z naší úspěšné společné spolupráce na pomoci Robímu! Šťastnou cestu, milý Robine, a ať terapie pomůže co nejvíce!

Tým spolku a Robin s rodinou

  

 

17.08.2018

Mladý muž Robin z Frýdku-Místku prodělal dvě cévní mozkové příhody. Po druhém zásahu jeho mozku na podzim minulého roku zůstal vážně tělesně postižený a prakticky zcela závislý na pomoci druhé osoby. Nad očekávání lékařů se podařilo Robinův zdravotní stav díky intenzivní rehabilitaci alespoň z části zlepšit. Je však potřeba v tomto nadále pokračovat a nejlépe co nejrychleji absolvovat zvlášť sestavený systém rehabilitace ve specializovaném centru.

     Pomoci jistě může pobyt v ADELI Medical Centru ve slovenských Piešťanech. Pojišťovna však takovou rehabilitaci nehradí, a ta je přitom velmi nákladná. Čtrnáctidenní pobyt (12 dní rehabilitace + náklady na ubytování a stravu) vychází v přepočtu na 100 000,- Kč! Robinová rodina pomáhá jak se dá a pomohla již dostatečně i s hrazením dalších nezbytných nákladů na léčbu mladého muže s těžkým osudem. Finance však došly, proto se rozhodli požádat o pomoc veřejnost prostřednictvím naší veřejné sbírky. Pomůžeme tedy prosím Robinovi s úhradou tolik potřebného rehabilitačního pobytu?

     Z ADELI nyní přišla nečekaná nabídka, uvolnilo se místo. Robin by však musel nastoupit narychlo již 27. srpna. Náklady na rehabilitaci by tak klesly o 600 Euro (cca 15 810 Kč,-, aktuální kurz Fio banky). Je však potřeba jednat rychle. Rehabilitace musí být před termínem možného nástupu uhrazená na bankovním účtu Centra. Robinovi na tento nabídnuty pobyt nyní chybí ještě cca 40 000,- Kč.  Pomůže jistě každý dar v jakékoliv výši. Vybrané peníze na pobyt pošleme na základě předložené faktury v Eurech přímo Adeli Centru.

 

ROBINA MŮŽEME FINANČNĚ PODPOŘIT PROSTŘEDNICTVÍM VEŘEJNÉ SBÍRKY NA PODPORU ZNEVÝHODNĚNÝCH SPOLUOBČANŮ POUKÁZANÍM DAROVANÉ ČÁSTKY NA

 

 

VARIABILNÍ SYMBOL: 3153

nebo označit ve zprávě příjemci: Robin

 

Všem dárcům velmi děkujeme!

SDÍLEJME PROSÍM TUTO PŘÍLEŽITOST KE SPOLEČNÉ POMOCI VÝZVOU NA 

 

Více informací o situaci mladého muže s těžkým zdravotním postižením a vybraných prostředcích na jeho pomoc najdete ve sbírce pro Robina.

 

 

Z ADELI nyní přišla nečekaná nabídka, uvolnilo se místo, Robin by však musel nastoupit narychlo, již 27. srpna. Náklady na rehabilitaci by však klesly o cca 14 000,- Je však potřeba jednat rychle. Rehabilitace musí být před termínem možného nástupu uhrazená na bankovním účtu Centra. Robinovi na tento nabídnuty pobyt nyní chybí ještě cca 40 000,- Kč.  Pomůže jistě každý dar v jakékoliv výši. Vybrané peníze na pobyt pošleme na základě předložené faktury v Eurech přímo Adeli Centru. Více informací o situaci mladého muže s těžkým zdravotním postižením a vybraných prostředcích na jeho pomoc najdete ve sbírce pro Robina. Všem dárcům velmi děkujeme!

Více zde: https://www.spolekfreewill.cz/podporte-nas/financni-podpora/verejna-sbirka-na-podporu-znevyhodnenych-spoluobcanu/komu-konkretne-muzeme-pomoci-jednotlive-sbirky/lide-se-zdravotnim-postizenim/robin/