REHABILITAČNÍ PŘÍSTROJ MOTOMED K VÝPŮJČCE

14.06.2017 21:15

 

Aktualizováno 19.07.2017: MOTOmed bude od 21.07.2017 poskytnut k výpůjčce čtrnáctileté slečně Terezce z Moravskoslezského kraje. Terezka má tělesné postižení DMO. Po dohodě bude možné střídání výpůjčky MOTOmedu po jednom měsící s případným zájemcem z okolí, Ostrava, Opava a přilehlé obce. Případné střídání bude probíhat po dohodě a přeprava bude zajišťováná vypůjčiteli svépomoci a na jejich náklady. V případě zájmu nás prosím kontaktujte.

 

Milí přátelé,

     v našem projektu „Půjčovna kompenzačních pomůcek a rehabilitačních přístrojů“ máme nyní k vypůjčení jeden rehabilitační přístroj MOTOmed Viva1 s možnosti procvičovat nohy i ruce. Nabízíme zájemcům s pohybovým omezením, kteří by si chtěli rehabilitovat přímo ve své domácnosti. Nejraději vypůjčíme lidem, kteří mají dosti omezené jiné možnosti rehabilitace, tedy lidem pohybujícím se na invalidním vozíku, kteří nezvládnou ani chůzi s oporou nebo stoj. Tito pacienti, kteří si nemohou jiným lehce dostupným způsobem posílit svaly a udržovat je alespoň částečně aktivní, dostanou ve výpůjčce přednost. Rádi bychom také nabídli střídavé užívání výpůjčky přístroje mezi dva zájemce. Střídání zpravidla probíhá po měsíci, nebo dle vzájemné domluvy. Nejideálnější jsou proto pro výpůjčku bytové bezbariérové domy (např. DPS apod.), kde bydlí více vhodných zájemců o výpůjčku. Ať se nemusí přístroj při střídání daleko převážet.

 

Výpůjčku lze poskytnout na delší potřebnou dobu a jen na základě uzavřené smlouvy o výpůjčce (lze poslat poštou nebo e-mailem). Vyžadujeme doložit zdravotní stav (lékařskou zprávu). Měsíční půjčovné je stanoveno na 50,- Kč / osobu. Přístroj bude doručen z Karviné, zřejmě společnosti Toptrans na náklady spolku FREE WILL, nebo po domluvě je možno vyzvednout osobně pověřenou osobou. Zájemci pište prosím na e-mail: spolekfreewill@email.cz nebo volejte p. Pavla Badače na tel: 777 683 308 Děkujeme :)