PODPORUJEME DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVA V HRANICÍCH

10.12.2013 21:33

 

NOVÉ POSTELE PRO DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVA V  HRANICÍCH

 

Občanské sdružení FREE WILL podporující znevýhodněné spoluobčany a občanské sdružení  RADOST HRANICKÝCH DĚTÍ se nyní společnými silami snaží obstarat 19 nových postelí pro děti z Dětského domova v Hranicích.

 

 

Ačkoliv se díky dobrému vedení, usilovné práci občanského sdružení RADOST a za přispění mnoha dárců již podařilo v nedávné době Dětskému domovu v Hranicích do značné míry obměnit z části i 40 let starý nábytek, stále zbývá dovybavit dětské pokojíčky celkem devatenácti novými postelemi.

 

Dětskému domovu se v nedávné době díky přispění mnoha dárců již podařilo pořídit 13 nových postelí z masivu. Ještě zbývá dovybavit dětské pokojíčky celkem 19 postelemi. Ty budou dodány podle vzoru již dodaných postelí (na obrázku). Přibudou však ještě i čela k postelím a zmenší se úložné šuplíky.

 

Uspořádali jsme výběrové řízení na dodavatele nových postelí. Vzhledem k tomu, že pro děti chceme opravdu jen kvalitní postele, které vydrží v Dětském domově sloužit delší dobu, spolupráci na tomto projektu jsme nabídli a s žádosti o předběžnou cenovou nabídku na výrobu postelí jsme se obrátili na 11 firem z okolí Hranic na Moravě, které se zabývají výrobou nábytku z masivu. Z 6 přihlášených zájemců se nakonec vybral jeden, který nejlépe splňoval představy Dětského domova o co možná nejnižší ceně a potřebné dobré kvalitě.

Podobným způsobem jako při výběrovém řízení na postele bylo postupováno i při výběru vhodného dodavatele matrací. Bylo osloveno deset možných dodavatelů, kteří by byli s vstřícnou cenovou nabídkou schopni dodat kvalitní matrace požadované značky a provedení. Tyto parametry byly určeny na základě spokojenosti dětí s novými matracemi, které byly v nedávné době dodány spolu s doposud nově pořízenými 13 postelemi.

 

Dětském domově v Hranicích jsou umístěny děti zpravidla ve věku 3-18 let. Z domova odcházejí po dosažení zletilosti nebo po dokončení studia. Další možností je odchod dítěte do náhradní rodinné péče.Dětský domov prošel velkou proměnou na typ domova rodinného typu. Vychovatelé (děti jim říkají tety a strejdové) pracují ve 4 rodinkách po 8-mi dětech (kapacita domova je 32 dětí, v současnosti má dětský domov 29 dětí). V každé rodince byly vybudovány nové kuchyňky, ať si mohou o víkendu děti společně s tetami vařit a učit se chodu v domácnosti. Z důvodu nedostatku finančních prostředků byly však jejich pokojíčky vybaveny nábytkem 40 let starým. Zvláště postele (kromě nedávno již 13 nově dodaných) jsou zastaralé, značně opotřebované, matrace proleželé.

   

          Donedávna byly v Dětském domově pouze takovéto                       Pokojíčky zbývá dovybavit ještě 19 novými postelemi

                                                 staré postele.                                                Na obrázku:  vlevo již nová postel        /       vpravo ještě stará

 

 

POMŮŽETE PROSÍM SPOLU S NÁMI DĚTEM ZKVALITNIT JEJICH SPANÍ?

 

SHÁNÍME CELKEM 135 000,- Kč

 

19 nových postelí (13 x jednolůžko, 3x dvojlůžko) ze smrkového masivu s čely a šuplíky k postelím + 19 kvalitních matrací Dřevočal Nora úplet + doprava a montáž všeho do domova. Odhadní cena (velmi se však blížící realitě) před dokončením výběrového řízení.

 

 

Formy zajištění finančních prostředků:

 

Sbírka občanského sdružení Radost

můžete přispívat do kasiček dobrovolníků

 

Prodej zboží našimi terénními spolupracovníky

(na postele a náklady tohoto projektu připadne 40-50% z ceny výrobků)

Kolik přesně se zatím takto na postele přispělo ?

 

Na postele vybíráme také v rámci našeho projektu  „Nebe na Zemi“

Své finanční dary můžete posílat na transparentní účet č. 2700441519/2010  VS: 3421

Vývoj sbírky můžete sledovat v přehledu sbírek projektu Nebe na Zemi

 

 

 DĚKUJEME ZA VAŠÍ PODPORU!

 

 

DOPLŃUJÍCÍ INFORMACE:

 

Uvedená celková cena postelí je zatím odhadní. Probíhá finální fáze výběrového řízení. Brzy upřesníme konečnou pořizovací cenu, která však bude velmi blízko (cca + - 5%) naší ceny předpokládané.