MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH 2013 PROBĚHLO ÚSPĚŠNĚ!

05.09.2013 00:08

Slavnostním vyhlášením výsledků nám v neděli 1. 9. 2013 skončilo Mistrovství České republiky v šachu tělesně postižených, které se konalo v příjemném prostředí bezbariérového hotelu Belaria v Hradci nad Moravicí. Po celý týden zde předvádělo své šachové umění 45 hráčů. Turnaj se hrál švýcarským systémem na 9 kol, bez rozdílu postižení a výkonnosti. K aktivní účasti na partiích byli také přizvání hráči bez zdravotního postižení a sponzoři. Pořadatel koncipoval turnaj jako Mistrovství České republiky s mezinárodní účasti, a tak mohli přijet na šachy i zájemci ze Slovenska, Maďarska, Ukrajiny a Ruska. Tito milí zahraniční hosté, již ostřílení šachoví borci, byli velmi úspěšní a řádným způsobem zamíchali celkovými výsledky.

Celkový vítěz turnaje: IM Valeriy Zhidkov (UKR, 2322 Elo bodů)

Mezi ženami zvítězila: WIM Melnik Galina (RUS, 1997)

Mistři České republiky: Emil Macura (SK Zlinterm 1944) v kategorií TP
                                         Valter Kocur (ŠKTP Hrabyně 2060) v kategorií vozíčkáři
                                         Irena Badačová (TJ Respekt 1828) v kategorií ženy.

FREE WILL o. s. je rádo, že se mohlo alespoň z části podílet na pomoci se zajištěním celé této hezké akce, na které dle hodnocení účastníků vládla po celou dobu přátelská až spíše rodinná atmosféra. Neméně důležitý smysl turnaje – přátelské setkání, odpočinek a načerpání nových sil všech zúčastněných – byl jistě naplněn bezezbytku. Hráči, kteří na turnaj zavítali poprvé, se rovněž vyslovili ke všemu velice kladně a jejich tváře zářily spokojenosti. Věříme tedy, že si společně s ostatními odnesou z šachového turnaje nejen hodnotné ceny (na každého se dostala alespoň maličkost jako upomínka), ale také hezké dojmy, nově získaná přátelství a celkově příjemné vzpomínky na celý týdenní pobyt na Belarii.

Děkujeme pořadateli mistrovství,  Rehabilitačně sportovnímu centru TJ  Respekt Frenštát, za výbornou organizaci a bezproblémový chod celé akce, za příjemný a bohatý doprovodný program. Děkujeme vedení hotelu Belaria za vstřícnou podporu účastníků turnaje a vytvoření hezkých podmínek k pobytu, všem sponzorům a dárcům za jejich podporu, bez niž by nebylo možno tento projekt uskutečnit v takovém rozsahu a kvalitě. Děkujeme za pomoc všem, kteří se podíleli na přípravě a hladkém průběhu turnaje, asistentům těžce tělesně postižených hráčů za poskytnutou péči. V neposlední řadě patří poděkování všem účastníkům za zájem o turnaj a fair play hru.

Jsme také moc rádi, že se nám ještě těsně před konáním turnaje podařilo díky vstřícnosti a za podpory vedení hotelu Belaria a společnosti Horizont – Nare, namontovat k hotelovým bazénům mobilní bazénový zvedák. Díky podpoře zmíněných společností a finančních darů spousty jednotlivců jsme tak společnými silami dosáhli jistě velmi vítaného zpestření pobytu nejen účastníků turnaje, ale následně také všech těžce handicapovaných hostů, kteří v budoucnu zavítají do hotelu Belaria. DĚKUJEME! :)

Budeme se na všechny těšit opět za rok! Věříme, že i další ročníky budou neméně úspěšné a turnaj si bude nadále získávat stále více příznivců a čím dál tím větší prestiž!

Tým FREE WILL o. s.

Momenty z Mistrovství, které zachytil jeden z šachistů. Děkujeme za sdílení.

polda69.rajce.idnes.cz/MCR_TP_Hradec_nad_Moravici_2013/