JAK DOPADLO MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TP 2015?

28.10.2015 21:26

 

JAK DOPADLO MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TP 2015?

      Další šachové Mistrovství ČR tělesně postižených mužů a žen je již minulostí. Jak jsme Vás informovali dříve, letošní ročník turnaje proběhl začátkem října v hotelu Duo na Horní Bečvě. Zúčastnilo se jej 34 hráčů, a to nejen z České Republiky, ale i Slovenska a Maďarska.  Jak turnaj dopadl a v jaké celkové atmosféře strávilo svůj pobyt na hotelu celkově 50 lidí, kteří na turnaj včetně doprovodu a hostů dorazili, se můžete přesvědčit dále…

 

 

     Herně ovládl a celkovým vítězem turnaje se stal pan Michal Hanus , který získal krásných 7 bodů! Gratulujeme! Mistrovství bylo dále rozděleno do několika kategorií, a to podle stupně postižení.

 

 

VÍTĚZOVÉ V JEDNOTLIVÝCH KATEGORIÍCH:

Vozíčkáři: Michal Hanus

Tělesně postižení: Emil Macura

Ženy: Irena Badačová

Bez postižení: Zdeněk Šnyta

 

 

KONEČNÉ VÝSLEDKY MISTROVSTVÍ TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH 2015:

Odkaz na výsledkovou listinu:

Konečné pořadí po 9 kolech

 

 

Mimo hlavní turnaj proběhly během pobytu ještě dva menší:

 

Bleskový turnaj, ve kterém zvítězil pan Marcel Řezníček.

Simultánka, tam byl nejúspěšnější Jiří Bainhofner. Hrálo se současně proti panu Ivanu Hausnererovi a Ladislavu Dobrovolskému.

 

Velice zajímavý a poučný byl pak Šachový večer s IM Ivanem Hausnerem.

 

 

    Na šachovém Mistrovství však nejde jen o herní umění zúčastněných, důležitou součásti celé akce je zejména možnost setkat se po čase s přáteli, odpočinout si pasivně či aktivně, zažít krásné chvíle. A to vše v bezbariérovém hotelu Duo, který se nachází v hezkém prostředí uprostřed beskydské přírody. 

 

Okolí hotelu Duo

 

Počasí letos obzvlášť přálo, a tak se dostalo i na společnou procházku po blízkém okolí hotelu.    

 

Ve volných chvílích pobytu byl hostům k dispozici i hotelový bazén, do něhož se díky našemu bazénovému zvedáku mohou od letošního března jednodušeji dostat i lidé s těžkým tělesným postižením.

 

Ke konci turnaje nemohl samozřejmě ani chybět společenský večírek s bohatým a chutným rautem!

 

Počasí se letos velmi vydařilo, pořadatelé rozplánovali turnaj a doprovodné akce vyváženě a perfektně, hráči opět hráli v přátelském duchu a fair play, a služby a strava v hotelu se stále drží na vysoké úrovni. Není proto divu, že se opětovně celá šachová akce setkala se spokojenou odezvou hostů.

Dojmy z celého pobytu - článek šachistky paní Eriky Kostové

článek šachistky paní Eriky Kostové.doc (26624)

 

Vyhlašování výsledků.

 

Velké díky zaslouží také partnéři celé akce:

EUROVIA CS, a.s., Generali Pojišťovna a.s., Nadační fond AVAST, Lumius, spol.sr.o., MagikINFO s.r.o., TRAMAZ a.s., ŠENYR Bijoux, Šachový svaz ČR. Akce byla spolufinancována z prostředků Zlínského kraje

DĚKUJEME!!!

 

Nezbývá tedy, než srdečně poděkovat všem zmíněným za krásné sportovní zážitky i odpočinkové chvíle během celé akce. Nelze samozřejmě s díkem zapomenout ani na sponzory, bez nichž by celková bohatost toho všeho, nebyla ani zdaleka taková! Děkujeme! Budeme se těšit na setkání při příštím ročníků šachů, nejpravděpodobněji opět v přibližně stejné době v hotelu Duo.

 

 I následujícím šachovým Mistrovstvím TP bude zachována přízeň a maximálně možná podpora našeho spolku FREE WILL. Budeme se ještě více snažit zpřístupnit turnaj i sociálně slabším účastníkům s tělesným postižením. Tento náš záměr mohou pomoci podpořit všichni lidé dobré vůle, a to prostřednictvím našeho projektu: Rekondiční pobyty pro znevýhodněné spoluobčany. Finanční příspěvky, jenž pomohou hradit ubytování, stravu a dopravu sociálně slabším šachistům, můžeme poukazovat celoročně na náš

transparentní účet č. 2700441519/ 2010 variabilní symbol 72.

Děkujeme za podporu!

 

 

Poznámka:

 

Bylo nám velkým potěšením, že jsme mohli díky šachovému Mistrovství osobně poznat i jeho nové účastníky ze Slovenska. Na turnaj se totiž vypravili i paní Erika Kostová s maminkou a pan Stefan Belak. Na týdenní šachovou návštěvu přijeli vlakem, a nám bylo radostí jim pomoci s dopravou z vlakového nádraží Valašské Meziříčí na hotel a po akci zase zpět. Jsou to všichni moc milí lidé. Pokud někomu zní jméno paní Eriky povědomě, je tomu možná proto, že tato talentovaná dáma je jednou z autorek kreseb otisknutých v našem stolním kalendáři pro rok 2015! I když vydání kalendáře na příští rok nechystáme, už teď vám prozradíme, že s paní Erikou mimo prohlubování přátelství navážeme i další spolupráci, která jistě mnohé potěší. O všem budeme brzy zvlášť informovat. Dojmy paní Eriky z letošního šachového Mistrovství si můžeme přečíst v jejím článku přiloženém v souboru doc. výše. Děkujeme milí přátelé, že jste za námi přicestovali do Beskyd!

 

Stále usměvavá paní Erika :)

 

 

MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TP 2015