I DRUHÝ Z NOVĚ POŘÍZENÝCH MOTOMEDŮ JIŽ POMÁHÁ

23.01.2015 23:14

 

I DRUHÝ Z NOVĚ POŘÍZENÝCH MOTOMEDŮ JIŽ POMÁHÁ!

     I druhý z rehabilitačních přístrojů MOTOmed, na které jsme v závěru minulého roku čerpali dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje, má již svou spokojenou uživatelku. Je jí paní Šárka Solařová z Ostravy, která je po vážných operacích páteře. Používání MOTOmedu v domácím prostředí znamená pro paní Šárku vhodný způsob rehabilitace, která by pacientce měla přinejmenším pomoci udržet stabilní zdravotní stav.

 

    Paní Šárka si jistě již vytrpěla své. Ve svých 43 letech je nyní po čtyřech vážných operacích páteře, jedenkrát bederní a třikrát krční. V této oblasti jí byly voperovány i tři ploténkové náhrady. I přes úspěšnost operací a dosavadní rehabilitaci se však tělo paní Solařové do úplného pořádku již nedalo. Jsou poškozeny míšní nervy, dochází ke svalovým křečím v končetinách. Organismus negativně reaguje na výkyvy vnější teploty, následuje třes těla a nekontrolované spasmy.

 

     Po poslední operaci si paní Šárka měla možnost v rehabilitačním zařízení vyzkoušet cvičení na MOTOmedu. Paní Solařová popisuje tuhle zkušenost takto: „ MOTOmed mi hodně pomohl, neboť mé svalstvo udržuje v kondici a není to pro mě náročné. Normální trenažér nezvládám, protože se neudržím rukama.“

 

    paní Šárka s dcerou Alicí

 

     Nyní má paní Šárka zachovalý MOTOmed k dispozici již ve svém domově. Věříme, že pravidelná rehabilitační aktivita pomůže pacientce zdravotní stav rychleji zlepšit, nebo přinejmenším alespoň udržet na dosavadní úrovni. Snad se brzy podaří ještě více zmenšit pohybovou závislost na francouzských holích a paní Šárka se bude moci plněji radovat ze života spolu se svými dvěma dětmi a přítelem, kteří jsou jí velkou dosavadní oporou!

 

       Repasovaný MOTOmed Viva1 umožňující procvičovat ruce i nohy jsme zotavující se pacientce zapůjčili v rámci projektu „Půjčovna kompenzačních pomůcek a rehabilitačních přístrojů“. V polovině prosince jsme za stejných podmínek vypůjčili jiné, technicky stejné zařízení paní Zorce Vališové z Přerova, která má roztroušenou sklerózu. Na oba přístroje jsme obdrželi koncem minulého roku dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Velmi děkujeme!

 

MOTOmed byl pořízen z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Velké díky!

 

 

MNOHO ZDRAVÍ VŠEM!