POZVÁNKA NA VÍKENDOVÉ SETKÁNÍ SPOLKU FREE WILL VE DNECH 3. – 5. 6. 2016

13.01.2016 21:20

 

akt. 5. 2. 2016: Pro malý zájem setkání zrušeno! Snad se podaří někdy příště do třetice...! :)

 

POZVÁNKA NA VÍKENDOVÉ SETKÁNÍ SPOLKU FREE WILL VE DNECH 3. – 5. 6. 2016

      S vědomím toho, že nad osobní kontakt a bližší vzájemné poznání není, si vás již teď dovolujeme pozvat na první větší setkání našeho spolku, které by se v případě zájmu mohlo uskutečnit o víkendu 3. – 5. června 2016 na Hotelu Duo na Horní Bečvě. Je to nyní již vlastně druhý pokus o takovéto setkání, kdy to původně plánované na konec října minulého roku muselo být pro malý zájem zrušeno. V naši nynější nabídce malého rekondičního pobytu jsme tedy zvolili snad přijatelnější období, které je však ještě v čase mimo hlavní sezónu. Předpokládali jsme tedy příznivější cenovou nabídku pobytu, kterou hotel vystaví pro plánovanou skupinku 20 přihlášených osob. Nabídka nakonec ne úplně splnila naše očekávání, avšak i tak si vám ji dovolujeme předložit.

 

CENA ZA POBYT

Cena za noc a osobu s plnou penzi kontinentálního stravování při objednávce pobytu pro min. 20 osob vychází na 1130,- Kč.

Ubytování s variantou rozmanitějšího výběru stravy „bufetová strava“ vychází na 1310,- Kč.

 

Podrobný popis nabídky hotelu najdete zde ve formátu pdf:

FREEE WILL - 3. 6. - 5. 6. 2016.pdf (314542)

 

Připomínáme, že Hotel Duo situovaný v hezké beskydské přírodě na Horní Bečvě je bezbariérový, disponuje osmi pokoji s uzpůsobeným sociálním zařízením pro vozíčkáře. Díky našemu bazénovému zvedáku, který jsme hotelu propůjčili, se mohou v hotelovém bazénu snadněji vykoupat i lidé s těžkým postižením.

 

Viz popis prostředí pobytu…

 

PROSTŘEDÍ POBYTU

     Hotel Duo se nachází v hezkém prostředí na Horní Bečvě v Moravskoslezských Beskydech, a to v čisté přírodě, na klidném místě v dostatečné vzdálenosti od ruchů větších měst. Kromě nabídky širokého spektra wellness služeb a samozřejmé možností bohatého sportovní vyžití, což je již jakýmsi dnešním standardem téměř každého hotelu, je však Hotel Duo dostatečně bezbariérový a jeho ubytovací kapacita zahrnuje také 8 bezbariérových pokojů, z toho 4x dvoulůžkových a 4x třílůžkových. Každý z těchto pokojů má vlastní sociální zařízení upravené pro lidi pohybující se na vozíčku. Ostatní pokoje mají bezbariérové přístupy do pokojů a také do koupelen. Možnost takovéhoto ubytování většího množství spoluobčanů i s těžkým tělesným postižením není ani dneska Bohužel ještě běžné a lehce dosažitelné. Není tedy divu, že se Hotel Duo již nějakou dobu dostává do stále větší obliby i u značného množství lidí s handicapem.

 

 

Program našeho setkání bychom mohli ponechat v základu podobný, jaký jsme plánovali na neuskutečněné říjnové. Viz další popis. V úvahu však nyní ještě více připadá, využit snad příznivější období například i k jistě příjemné společné procházce po okolí hotelu. A případné vaše návrhy a tipy samozřejmě vítány. A čím bychom se tedy mohli na setkání dále také zabývat…

 

 

K MOŽNÉMU PROGRAMU

     Program našeho setkání ještě společně doladíme, a to do velké míry podle samotných zájemců o pobyt. Jistě se plán podaří rozvrhnout tak, aby se našel čas jak na pasivní i aktivní odpočinek, tak i na bližší vzájemné seznámení. Za nás si předběžně dovolujeme navrhnout aktivity v celkovém duchu zdravého životního stylu…napadá nás např. vyhradit si vhodný prostor pro připomínku dechových cvičení, které jistě v určitém rozsahu mohou zvládnout úplně všichni účastníci. Správně dýchat je bezesporu pro celkový zdravotní stav velmi podstatné, a ruku na srdce, kdo z nás na to v běžném shonu dne pamatuje. V průběhu pobytu bychom mohli také naši pozornost zaměřit na zdravé stravování, věříme, že objevíme zdravé věci k snědku, které jsou navíc i chutné. V úvahu také připadá debata na téma vědeckého pokroku v léčebné medicíně, alternativní způsoby léčby nevyjímaje. Po celou dobu pobytu bude samozřejmě možno využívat nabízených služeb hotelu, přičemž připomínáme, že do hotelového vnitřního bazénu se díky našemu nainstalovanému bazénovému zvedáku dostanou vykoupat i lidé na vozíčku. Pro zájemce by měl být také připraven k odzkoušení náš rehabilitační přístroj MOTOmed.

 

     Účast na veškerých  plánovaných společných aktivitách je samozřejmě plně na bázi dobrovolnosti. Hlavním smyslem pobytu má být především odpočinek a celkově příjemně strávený čas podle vašich představ. Uvítáme proto vaše návrhy, co všechno byste ještě chtěli na setkání dělat – zažít. Můžete nám také napsat, koho byste chtěli pozvat na hotel jako hosta (např. některou ze známých oblíbených osobností), podle výsledného zájmu se následně pokusíme tohoto člověka oslovit s pozvánkou. :)

 

PŘIHLÁŠKY

     Víkendový termín máme v hotelu zarezervován do konce ledna. Našim pobytem je nutno využít ubytovací kapacitu hotelu v minimálním množství 20 lidí. Uvítáme samozřejmě zájem ještě větší, alespoň dvojnásobný. Cena za pobyt by se tak snad mohla dostat i o něco níže.

 

Přihlášky zasílejte prosím nejpozději do konce ledna 2016 na náš e-mail: spolekfreewill@email.cz  Do předmětu zprávy napište „Pobyt na hotelu DUO“ a ve zprávě nám prosím napište počet přihlašovaných osob, zda vyžadujete bezbariérový pokoj a jakou stravu si přejete. Zda kontinentální: normál nebo vegetariánskou, nebo bufetovou stravu. Následně se s vámi ještě spojíme, domluvíme podrobnosti, odpovíme na otázky. Storno poplatky a případné další zvlášť příplatkové služby dle podmínek hotelu.

 

ZÁVĚREM

     Těšíme se na Vás! Věříme ve váš zájem o setkání, a to i přes na první pohled možná vyšší cenu. Na pobyty, námi pořádané či ty šachové, plánujeme potřebnějším přispívat v rámci a za pomoci projektu Rekondiční pobyty pro znevýhodněné spoluobčany. Uvidíme, jak moc se nám podaří za tímto účelem oslovit sponzory. Prozatím však nelze přislíbit žádnou konkrétní pomoc, až jak se situace vyvine.

 

     Pokud byste zvažovali využít k dopravě na setkání vlak či autobus, neměl by být problém (především lidem se zdravotním postižením) pomoci s dopravou z nádraží (nejlépe Rožnov p. Radh., příp. Valašské Meziříčí) na hotel. Vše se dá ještě předem dohodnout.

 

     Chtěli bychom pojat tohle kratší víkendové setkání jako takovou malou přípravu na delší (cca 1 týden) rekondiční pobyty v budoucnu. Při delších pobytech (zejména mimo víkend) vychází i ubytování cenově příznivěji.

TĚŠÍME SE NA OSOBNÍ SETKÁNÍ! :)

 

     Další informace rádi poskytneme na e-mailu: spolekfreewill@email.cz  nebo tel. čísle 777 683 308 (Pavel Badač, rád zavolá zpět)

 

                                                                        váš spolek FREE WILL