POMÁHEJ POHYBEM K LÉČBĚ POHYBEM!

26.01.2017 19:13

POMÁHEJ POHYBEM K LÉČBĚ POHYBEM!

Takto by se dala nazvat akce, která v tomto týdnu v rychlosti proběhla na podporu pořízení dalšího rehabilitačního přístroje MOTOmed Viva1! Děkujeme NADACI ČEZ, která na začátku tohoto týdne zařadila naši žádost o podporu do svého veřejně prospěšného projektu – Aplikace Pomáhej pohybem! Zde mohou zájemci svou pohybovou aktivitou generovat body, které pak přidělí zvolenému veřejně prospěšnému účelu, a tak spolu s Nadaci ČEZ pomohou rozhodnout o tom, komu z velkého množství žadatelů o podporu pomoci nejdříve. Aby se člověk mohl do Pomáhej pohybem zapojit, nemusí být žádný mistrovský sportovec, body se jedinci načítají například i za vycházkovou chůzi. Je pouze potřeba stáhnout si aplikaci do svého chytrého telefonu. Po dobu výkonu a tedy shromažďování bodu nepotřebujete být připojeni ani na internet, připojíte se, až budete chtít své body věnovat některému z podporovaných projektů zařazených v aplikaci.

Tímto způsobem se tedy v minulých dnech podařilo dostatečně podpořit i náš záměr pořízení dalšího repasovaného rehabilitačního přístroje MOTOmed Viva1. Díky přiděleným bodům se vybrala zbývající částka 30 000,- která nám ještě chyběla dodat do pořizovací ceny. Celé to navíc proběhlo tak rychle, že jsme ani o této akci nestačili včas informovat. :) Děkujeme moc všem aktivním lidem, kteří se zapojili a věnovali své body našemu projektu! Někteří se třeba ještě ani s přístroji tohoto typu dříve nesetkali, tak tedy vězte, že MOTOmed je vhodným zařízením umožňujícím rehabilitaci lidem, kteří mají i např. těžké pohybové omezení, tedy i lidem na inv. vozících. Podle vybavenosti přístroje si na něm může člověk procvičovat jak nohy, tak někdy i ruce. V současné době máme pořízeny tři takové pomůcky, které jsme potřebným zájemcům vypůjčili k dispozici přímo do jejich domácností v rámci našeho projektu „Půjčovna kompenzačních pomůcek a rehabilitačních přístrojů“. MOTOmedy půjčujeme za symbolické měs. půjčovné ve výši 50,- Kč. V dohledné době tak díky pomoci mnohých dárců, Nadace ČEZ a Nadace AGEL, budeme moci pořídit další pohybově léčebný přístroj MOTOmed Viva1 umožňující procvičovat nohy i ruce. I tento přístroj co nejdříve vypůjčíme, o zájemce z řad lidí s těžkým pohybovým omezením není Bohužel nouze. Tento způsob rehabilitace je velmi žádaný a přitom pro mnohé nedosažitelný. Ceny funkčně vyhovujících a dostatečně vybavených přístrojů začínají na 100 000,- Kč. Zdravotní pojišťovny ani Úřady práce u nás nepřispívají. Na rozdíl např. od Německa.

Na námi pořizované další přístroje MOTOmed je možnost přispívat neustále v rámci naši veřejné sbírky. Děkujeme!

DĚKUJEME VŠEM AKTIVNÍM LIDEM ZA POMOC S POŘÍZENÍM DALŠÍHO MOTOMEDU!

DĚKUJEME NADACI ČEZ A NADACI AGEL ZA PODPORU A SPOLUPRÁCI! :)