PODZIMNÍ SPOLEČENSKÁ SETKÁNÍ SE SPOLKEM PRALES DĚTEM

11.10.2016 17:55

PODZIMNÍ SPOLEČENSKÁ SETKÁNÍ SE SPOLKEM PRALES DĚTEM

Již tradičně i v tomto podzimním období probíhají po České a Slovenské republice společenská setkání, povídání, promítání, přátelské besedy se spolkem Prales dětem. Tématem je opět náplň bohaté činnosti této organizace na poli celkové ochrany zvířat a přírody. Kalendář akcí podzim / zima 2016 je nazván „Jak se staví sen“ a pojednává zejména o česko slovenské spolupráci na projektech Green Life (ochrana přírody a divokých zvířat na Sumatře) a Blue Life (pomáhá čistit souostroví Pulau Banyak, či chrání korálové útesy a mořské tvory před vražednými plastovými odpadky).

Jistě však nezůstane „jen“ u těchto dvou záslužných aktivit, ale přijde k řeči i zamyšlení nad dopady vztahu a postoje převládající většiny lidí k ochraně zvířat na přírodu a celkový život na Zemi (viz například článek a apel z internetových stránek spolku: CHOV HOSPODÁŘSKÝCH ZVÍŘAT A DEVASTACE ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.) Na setkáních uvidíme několik poutavých filmů a mnoho krásných fotografií o přírodě, zvířatech, či dobrovolnících, kteří se rozhodli konat ve prospěch celku.

Všichni jsou srdečně zvání, aby si přišli popovídat s láskyplnými a moudrými lidmi, kteří jen neřeční, ale velmi aktivně přímo konají ve prospěch udržitelnosti co největší rozmanitosti života na naší krásné planetě (například nyní již vykoupených 85,5 ha indonéského pralesa za účelem rezervace a mnoho dalšího)! Vstupné jako vždy dobrovolné a výtěžek z letošního promítání půjde na provozní náklady rezervace Green Life.

A téměř na den přesně po půl roce je opět plánováno setkání se spřáteleným spolkem Prales dětem i v blízkosti sídla našeho spolku na Severní Moravě. Vyznačme si tedy v kalendáři: 13.10. Frýdlant nad Ostravicí – Kulturní centrum – Kinosál, Hlavní 1755 (od 18:00 h)

Alespoň já bych chtěl určitě dorazit. Těším se na Mildu, Zuzku a vás všechny!

Za spolek FREE WILL

Pavel |Badač :)