OTEVŘENÉ MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH MUŽŮ A ŽEN 2016 S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

06.09.2016 17:39

 

OTEVŘENÉ MISTROVSTVÍ ČR V ŠACHU TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH MUŽŮ A ŽEN 2016 S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

Blíží se nám Mistrovství ČR v šachu tělesně postižených mužů a žen s mezinárodní účastí.  Letošní ročník se uskuteční 3. – 10. Října 2016, již tradičně opět v Hotelu Duo v Horní Bečvě.

Podle očekávání by se turnaje mělo zúčastnit cca 40 hráčů, mezi kterými budou lidé i s těžkým tělesným postižením a vozíčkáři. Celkově včetně doprovodu těchto hráčů se akce každoročně zúčastňuje 50 až 60 lidí. I letos je turnaj koncipován s mezinárodní účastí, těšíme se tedy i na naše přátelé ze Slovenska, Polska a Maďarska. Důležitým smyslem celé akce je kromě sportovního vyžití také společenský a rehabilitačně rekreační přínos pro zúčastněné, kteří kvůli svého zdravotního omezení mají menší možností takovéhoto vyžití a setkání s větším počtem svých přátel. Není proto překvapením, že i přes profesionálně hrané partie panuje na turnaji vždy přátelská až rodinná atmosféra. Po celý šachový pobyt je připraven bohatý doprovodný program s vyvrcholením ve společenském večírku na závěr turnaje.

Náš spolek FREE WILL podporující znevýhodněné spoluobčany znovu a podle svých možností zachová i nadále podporu a přízeň této hezké události. Nenecháme si ujít atmosféru ani letošního šachového mistrovství. Počítáme s tím, že opět a rádi alespoň z části pomůžeme s dopravou na turnaj paní Erice ze Slovenska, která dorazí v doprovodu své maminky. Drobnou finanční částkou pak budeme chtít přispět některým sociálně slabším šachistům na náklady spojené s turnajem. Tento záměr nám přímo může pomoci ještě více naplnit kdokoliv, a to prostřednictvím veřejné sbírky. Postačí poslat příspěvek na sbírkový účet na účel podpory šachového turnaje TP! Děkujeme!

 Děkujeme všem za celkovou dosavadní přízeň a podporu této akce! Dovolujeme si zmínit, že i tento ročník je stále otevřen pomoci se zajištěním ze stran veřejně prospěšných organizací, obchodních společností i široké veřejnosti. Bližší informace o letošním šachovém turnaji přikládáme v dokumentu pořadatele, jímž je Rehabilitačně sportovní centrum; TJ Respekt

 

Propozice MČR v šachu TP 2016.pdf (430003)

 

Atmosféru minulých šachových ročníků si lze také připomenout v naší fotogalerii