DOJMY Z VÝSTAVY

24.10.2013 23:11

DOJMY Z VÝSTAVY

    

      Jak již víte, FREE WILL o. s. vystavovalo na ostravském výstavišti Černá louka. Máme tedy za sebou vlastně pracovní víkend, který ovšem, jak jsme se u nás všichni ve sdružení shodli, byl i přesto moc příjemný.

 

 

 

     Jsme rádi, že jsme se mohli výstavy zúčastnit, představit veřejnosti více činnost našeho sdružení a udělat velmi pozitivní zkušenost jak s milými lidmi, kteří se zastavili u naší maličké expozice, tak i s ostatními vystavovateli, kterých bylo opravdu požehnaně. Trošku nás snad až i překvapilo, kolikže to již dnes vlastně existuje podobně zaměřených organizací jako my, velké množství vzniklých chráněných dílen nabízejících práci lidem se zdravotním postižením, rozsáhlá nabídka všemožných zdravotních pomůcek od spousty společností a další a další věci zaměřené pro ulehčení životů nejrůzněji znevýhodněných spoluobčanů. Po celou dobu výstavy si také bylo možné vyslechnout zajímavé přednášky a besedy na různá témata, každý si jistě přišel na své.

 

 

     A jak to tedy konkrétně vypadalo u výstavního stánku FREE WILL? Naše holky, Vlaďulka, Marcelka, Maruška, Nikolka, obklopené rozmanitými druhy krásných výrobků (pocházejících z převážné většiny z chráněných dílen) nám za stolíkem jen zářily a nabízely k zakoupení naše zboží, terénní spolupracovníci se nám rozprchli po hale a s košíčky v ruce ještě více prezentovali lidem činnost našeho sdružení, a Pavlík se taky snažil aktivně zapojovat a svým šarmem :) oslovoval kolemjdoucí a rozdával letáky, aby je před stánkem více seznámil s naším stávajícím i připravovaným konáním. Pak si taky jeden den (s dovolením) uloupil od vedlejšího výstavního stánku společnosti MEDICCO elektrický vozík, aby si tam s ním trošku zařádil a pořádně vyzkoušel, kam nám pokročila nyní nabízená zdravotní technika. Dále jsme mimo jiné i navázali kontakt s některými vystavovateli, s nimiž v budoucnu jistě vytvoříme i nějakou formu spolupráce.

  

     Samozřejmě jsme však stále jen nepracovali, dopřávali jsme si i pauzy s prostorem na ochutnávky z okolních stánků s občerstvením, kde se nabízely velké dobroty jako např. chlebíčky, langoše, vařená kukuřice či smažené bramborové spirály. Zvlášť za zmínku ovšem stojí opravdu výtečné ovčí sýry - uzené oštěpky- chráněné dílny SIMABELLE, které vystavovatel nabízel například i ohřáté na pánvičce a podával je s brusinkovým džemem!

 

 

 

     No, bylo to prostě opravdu všechno moc fajn, dobře strávený čas. A kdyby se snad ještě podařilo pořadatelům Životu bez bariér vyjednat s výstavištěm bezplatné parkování pro vozíčkáře, řekli bychom, že výstava byla bez jediné chybičky! :) Je dobré si uvědomit, že pro spoustu lidí s handicapem zůstává právě auto jediným možným řešením přepravy…

 

 

     Každopádně děkujeme za jinak dokonalou organizaci a budeme se těšit na příští ročník výstavy!