DĚKUJEME ZA DOTACI Z MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE!

09.01.2015 16:39

 

DĚKUJEME ZA DOTACI Z MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE!

 

     V samém závěru minulého roku jsme obdrželi velkorysou dotaci od Moravskoslezského kraje! Dar byl poskytnut účelově, a to na pořízení dvou rehabilitačních přístrojů MOTOmed. Moc děkujeme zastupitelstvu Moravskoslezského kraje za opětovnou přízeň našemu sdružení, za důvěru ve smysluplnost našeho konání pro zdravotně znevýhodněné spoluobčany. Jste našimi významnými partnery. Vážíme si toho a děkujeme!

 

 

     Za tuto dotaci v celkové výši 90 000,- Kč byly pořízeny dva repasované rehabilitační přístroje Motomed. Další dva lidé s vážnými zdravotními problémy se tak díky tomu budou moci léčit pohybem v pohodlí svého domova. MOTOmed je účinné zařízení připomínající do určité míry rotoped. Svým uzpůsobením, které zejména spočívá v jednom případně dvou zabudovaných elektromotorech, je však vhodné i k rehabilitačnímu pohybu osob těžce zdravotně postižených. Ti si tak mohou snadno a účinně procvičovat své končetiny, což například pro lidi upoutané na invalidním vozíku znamená často jedinou možnost větší fyzické aktivity. Motomedy, které jsme z daru pořídili, jsou velice zachovalé a umožňuji procvičovat ruce i nohy. Cena jednoho takovéhoto nového zařízení se pohybuje kolem částky 100 000,- Kč, přičemž v nynější době nemá u nás potřebný člověk možnost obdržet příspěvek na pořízení přístroje ani od příslušného odboru Úřadu práce, ani od zdravotní pojišťovny. Pro cenovou nákladnost takového léčebného vybavení jsou tedy zájemci o domácí rehabilitaci na Motomedu o tuto možnost ochuzeni. Sami si pořízení přístroje nemohou ve většině případů dovolit.

 

    

     Zakoupené Motomedy budou půjčovány v rámci naší půjčovny kompenzačních pomůcek a rehabilitačních přístrojů. Jeden z těchto přístrojů již využívá paní Zorka Vališová z Přerova, která má již přes dvacet let vážné neurologické onemocnění – Roztroušenou sklerózu. Druhý Motomed si v nejbližších dnech převezme do užívání paní Šárka Solařová z Ostravy, která je po náročné operaci páteře.

 

     Jsme vděční za to, že jsme i pro tuto zamýšlenou podporu zdravotně znevýhodněných, nalezli opět pochopení u zástupců Moravskoslezského kraje. Děkujeme všem za schválení naši žádosti o podporu pořízení Motomedů, zejména pak náměstkovi hejtmana Moravskoslezského kraje panu Martinovi Sikorovi, a Ing. Bohumile Kubíkové. Za pomoc s vyřízením celé věci moc děkujeme také našemu milému příteli Honzovi! Ze strany Moravskoslezského kraje je to již druhá významná podpora naší činnosti, kdy v prvním případě jsme před rokem díky rovněž velkorysé pomoci mohli pořídit bazénový zvedák pro imobilní hosty v hotelu Belaria v Hradci nad Moravicí! Děkujeme!

 

 

DĚKUJEME, ŽE SPOLU S NÁMI PODPORUJETE POTŘEBNÉ!

 

                                                                                                 FREE WILL o. s.